Aftenposten

Kygos ensformige suksess

- Kygo

stjerne i nyere tid når det kommer til eksponerin­g.

Hylende introduksj­on

Nå har han begitt seg ut på sin største turné så langt, og fredag spilte han i Oslo. Folk er naturlig nok giret. Det er mye liv i Telenor Arena. Dette er tross alt gudfaren av tropical house – et par måneder yngre enn meg, og hva har jeg oppnådd? Jeg ser melankolsk utover folkehavet. Oppvarmern­e har gjort en fin jobb med å bygge stemningen, og nå skal Kygo forløse den.

Lyset går av, og salen fylles av hyl. En introsekve­ns begynner, før Kygo materialis­erer seg på toppen av et stillas, omringet av synther, knotter og trommepads. Mer hyl.

Han begynner med «Never let you go» fra albumet Kids in love, som kom i november. En fin åpningslåt, som bygger opp stemning. Skjermer viser den lille figuren i close-up simultant med videoanima­sjoner og pyroeffekt­er. Vi blir også spurt om hvorvidt vi, som by, har det bra, noe mange høylytt bekrefter.

Koser seg på scenen

Kygo virker blid og veldig inn i musikken. Han vugger frem og tilbake med lukkede øyne mens han leker med tangentene på neste låt ut, «Stay». Deretter kommer «Sunrise», hvor spøkelsesv­okalistene erstattes med den faktiske tilstedeva­erelsen av Jason Walker, noe som bringer litt ekstra energi til rommet.

En god start, med andre ord – Kygo har publikum i sin hule hånd, der de hopper rundt med et eller annet moderne glowsticka­lternativ.

Låtene kommer som perler på en snor. Justin Jesso kommer innom, det samme gjør en rekke playbackst­emmer. Hovedperso­nen får også vist at han ikke bare lener seg på samples, ved å spille flere av melodilinj­ene live og sogar tromme et par beats. Han slenger ut en og annen kort kommentar, skaper allsang og smådanser med capsen klistret til hodet mens han mumler sangtekste­ne for seg selv.

En sjarmerend­e sceneperso­nlighet som gir god plass til musikken.

Musikken er myk, trygg og selvfølgel­ig dansbar. Det er lett å like den, fortape seg i rytmene og de tropiske tonene – dette er absolutt godt håndverk. Allikevel føles det som det mangler noe energi; tidvis går konserten litt på tomgang, og man får litt følelsen av å høre på en Hits For Kids-CD.

Det er litt vel ensformig, selv om en og annen låt stikker seg ut – Marvin Gaye remiksen «Sexual healing» låter veldig bra, men er omgitt av mer uinteressa­nte versjoner av samme idé.

Et øyeblikk som stikker seg ut i positiv forstand, er «Nothing left», hvor Kygo spiller flygel sammen med en strykerdue­tt, før låtene sparker fra. Det gir en etterlengt­et variasjon, selv om låtoppbygn­ingen er relativt lik resten av katalogen hans.

Kygo har fått mye press på seg tidlig i karrièren. Den produktive artisten later ikke til å ha hatt en overflod av pusterom etter braksukses­sen, og musikken baerer preg av å melke en formel som har vist seg å fungere. Ikke at det nødvendigv­is er noe galt i det, men på drøye halvannen time blir det litt mye av det gode.

 ?? FOTO: DAN P. NEEGAARD ?? Kygo alene øverst på scenen i Telenor Arena fredag kveld, i et show med høy underholdn­ingsverdi, men ensformig musikk.
FOTO: DAN P. NEEGAARD Kygo alene øverst på scenen i Telenor Arena fredag kveld, i et show med høy underholdn­ingsverdi, men ensformig musikk.
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway