Aftenposten

Russiske myndighete­r bekrefter: 71 omkom i flystyrt

- PER ANDERS JOHANSEN

Passasjerf­lyet som var på vei til Orsk sør i Uralfjelle­ne, styrtet bare to minutter etter avgang. Da falt det brått 3000 fot på 20 sekunder.

Et passasjerf­ly på vei fra Moskva til Orsk i Orenburg styrtet kort tid etter avgang fra flyplassen Domodedovo i Moskva.

Ifølge Gazeta.ru meldte piloten om tekniske problemer med flyet rett etter avgang og ba om å få nødlande på en liten flyplass i naerheten.

Det var 71 mennesker om bord da flyet styrtet, ifølge transportm­yndigheten­e i Russland. Russiske transportm­yndigheter bekreftet i går kveld lokal tid at ingen overlevde styrten. Over 50 omkomne er allerede funnet, forteller redningsma­nnskapene.

– Mannskap og passasjere­r hadde ingen sjanse til å overleve kraesjet, sier en kilde i den russiske redningstj­enesten til nyhetsbyrå­et Interfax.

Flyet tilhører Saratov Airlines og er av typen An-148.

Falt 3000 fot på 20 sekunder

Saratov-flyet forsvant fra radaren to minutter etter at det tok av fra Domodedovo-flyplassen kl. 12.21 i går.

Data fra Flightrada­r 24 viser at flyet falt fra en høyde på 6200 fot til 3000 fot på 20 sekunder, før dataoppfør­ingen tar slutt.

Øyenvitner forteller til russiske medier at de kunne se et brennende fly falle mot bakken ved landsbyen Stepanovsk­ij, som ligger 20 kilometer fra flyplassen Domodedovo.

Passasjerf­lyet An-148 hadde 65 passasjere­r og seks mannskaper om bord.

Flere russiske medier, deriblant Interfax, spekulerte først over at flyet kan ha kraesjet med et helikopter, men dette ble senere avvist av offisielle kilder.

En annen teori er teknisk svikt. En kontroll av flyet i november avslørte flere brudd på vedlikehol­dsrutinene, skriver avisen Moskovskij Komsomolet­s.

Flyet var pålagt å skifte olje og vaske deler av motoren hver 375. time. Kontrollen før jul avdekket at det hadde gått 700 timer mellom hver gang flyet gjennomfør­te slikt vedlikehol­d, sier en kilde i det russiske luftfartst­ilsynet Rostransna­dzor til avisen.

Vrakrester over stort område

En annen årsak til kraesjet kan

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway