Aftenposten

GULL i Holmenkoll­en

- HILDE BJØRHOVDE

Medaljefan­gsten til Oslo-løperne Simen Hegstad Krüger, Martin Johnsrud Sundby og Hans Christer Holund ga Barnas Holmenkoll­dag en perfekt start.

Tusenvis av barn på ski skapte folkefest i Holmenkoll­en i går, og mange var svaert inspirert av de norske medaljevin­nerne i OL.

Stor stas var det for Vetle, Tinde og pappa Thomas Klovland. Barna i Lyndrakt har nettopp fullført Elgløypa i verdens største barneskire­nn, som i år ble arrangert for 46. gang. Nå vil de ha pølser og peiler seg inn på serverings­teltene.

Men først forteller de ivrig om en grytidlig morgen foran TV og OL-sendingen fra Sør-Korea. Der så de Lyns langrennsh­elter Simen Hegstad Krüger og Hans Christer Holund vinne gull og bronse. At Røa-løper Martin Johnsrud Sundby tok sølv, gjorde Oslo-triumfen komplett.

– Ingen tvil om at dette er veldig inspireren­de for barna, smiler pappa Thomas.

Søskenpare­t var svaert godt fornøyd med egen innsats i den 3 km lange Elgløypa.

– Jeg sto i hockey og kjørte fort, sier Vetle.

Storesøste­r kom først i mål. Det er som det skal vaere, for hun er jo to år eldre. Men Vetle har hatt naerkontak­t med OL-vinneren Simen Hegstad Krüger.

– Jeg har løpt fra Simen!

Pappa bekrefter at OL-vinneren løp med barna i Lyn-løpet, og at det nå er kjempestem­ning i Oslo-klubben.

– Helt rått! Ikke siden Ivar Formo har Lyn opplevd noe lignende!

Barnas Holmenkoll­søndag kan han ikke rose nok.

– Her er det jo mye mer stemning enn i OL-løypene, sier han og ser seg rundt på stadion. Tusenvis av ivrige barn med startnumme­r på brystet går på ski, aker, spiser pølser og drikker kakao, mens musikken dundrer i høyttalern­e. Forholdene kunne knapt vaert bedre, med tre minusgrade­r, enorme snømengder og perfekt glid.

Stolt debutant i Ekornløypa

– Dette var Jennys (3) debut i ekornløypa, sier mamma Anette og pappa Alexander Grønby Rein. Med ivrige skitak gikk hun rett inn i målområdet til medaljeutd­eling og klemmer.

Foreldrene har fått med seg tidlig OL-sending før de dro opp i Holmenkoll­en.

– Det er fordelen med små barn. Vi er tidlig oppe, sier den stolte far.

Barnefamil­iene strømmet på hele dagen, og til tross for trafikale utfordring­er på grunn av de store snømengden­e, kom folk seg greit opp og ned til skiarenaen.

Busser gikk i shuttletra­fikk fra Majorstuen, og fulle T-baner med barnefamil­ier gikk til Holmenkoll­en. Mye snø gjorde at T-banen bare gikk til Holmenkoll­en.

 ??  ?? Det var folkefest i Holmenkoll­en i går med tusenvis av skiglade barn.
Sport side 18–21
Det var folkefest i Holmenkoll­en i går med tusenvis av skiglade barn. Sport side 18–21

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway