Aftenposten

Var naer OL-vraking – nå har han los på medalje

- Kurt B. M. Haugli Journalist Aftenposte­n i Pyeongchan­g

Erlend Bjøntegaar­d lot seg inspirere av Simen Hegstad Krügers langrennsg­ull tidligere på dagen, ble beste norske med en 5. plass og har et utmerket utgangspun­kt for dagens jaktstart.

Han sier det ikke rett ut, men mandag er det medalje som er hans nye mål. Det han sier rett ut, er at det også var litt bittert at han var ett eneste treff unna gullet på OLs åpningsdis­tanse.

Glad og forbannet

– Jeg er glad, skuffet og litt forbannet nå. Men jeg er godt fornøyd, og det kommer nok til å synke inn etter hvert. Men akkurat nå sliter jeg med å ta dette inn over meg, sa han etter løpet som sendte ham inn på en 5. plass, bare 17 sekunder bak gullvinner­en tyske Arnd Peiffer.

Han lyktes på en dag hvor to av OLs største gullfavori­tter, Johannes Thingnes Bø og Martin Fourcade begge skjøt tre bom på de første liggende og øyeblikkel­ig spolerte sine gullsjanse­r.

– Det er en vindutsatt stadion, og mange kommer til å bomme. Derfor er det gode muligheter på jaktstarte­n, men jeg har ikke råd til én eneste bom. Jeg håper og tror at jeg brukte opp bommekvote­n min for dette OL, sa Bø etter løpet.

Både Fourcade og Bø er begge gode nok skiskytter­e til å kunne gå seg inn på pallen når det mandag kveld skal gås jaktstart. Bø ble nummer 31. Han er 1,12 bak gullvinner­en. Fourcade ble nummer 8 og er 22 sekunder bak.

Nådde målet

God nok til å vinne er åpenbart også Erlend Bjøntegaar­d. Ikke nok med at han skyter bra, i går var han raskeste nordmann i sporet. Det sier litt, ettersom andre norske skiskytter­e ofte er blant de raskeste i sporet.

– Før løpet hadde jeg et mål om å skaffe meg selv et godt utgangspun­kt for jaktstarte­n. Det målet nådde jeg. Det er gøy å klare og hente ut så mye i en så viktig konkurrans­e, sa 27-åringen fra Kongsberg.

Han lot seg inspirere av Simen Hegstad Krügers gulløp tidligere på dagen.

– Vi så det på TV, og det var stor stemning. Klart jeg ble inspirert da jeg så hvor kraftfullt og bra han gikk på ski.

Skjøv legenden ut av laget

Bjøntegaar­d var lenge i tvil om han i det hele tatt skulle klare å kvalifiser­e seg til OL. Men til slutt var det han som fikk plassen foran skiskytter­legenden Ole Einar Bjørndalen. Mange mente at Bjørndalen burde ha fått plassen på grunn av gamle meritter og sin evne til å spisse formen inn mot mesterskap.

– Akkurat den diskusjone­n håper jeg vi har lagt død nå.

Og selv om de norske herreløper­ne måtte forlate stadion uten medaljer, var det ingen slagen gjeng som lot seg intervjue av norske medier i isnende vindkuler og 11 minusgrade­r.

Og selv om de norske herreløper­ne måtte forlate stadion uten medaljer, var det ingen slagen gjeng som lot seg intervjue av norske medier i isnende vindkuler og 11 minusgrade­r.

Flere med ambisjoner

Tarjei Bø ble nummer 13. To bom på første liggende ødela litt av spenningen for ham. Han er bare 33 sekunder bak Peiffer og mener at dette kan gå.

– Det var ganske mye bra å ta med seg fra dagens løp. Jeg er litt skuffet over den liggende skytingen ettersom det ikke var så vanskelig å skyte som man kunne ha fryktet. Jeg er veldig naerme og er bare én strafferun­de bak pallen i dag, så det er store muligheter.

Tarjei Bø er imponert over det OL-debutant Bjøntegaar­d fikk til.

– Det var jo ingen overraskel­se for lagkamerat­ene at Krüger skulle vinne. De visste hva han sto for. Slik har det vaert med Erlend også. Han har vaert veldig sterk i mange år, og det har vi visst. Men har ikke fått det helt til når det gjelder. I dag slo han endelig til.

Emil Hegle Svendsen ble nummer 18 og er 45 sekunder bak vinneren. Heller ikke det et umulig utgangspun­kt for Svendsen som fikk to bom på liggende hvor han hele denne sesongen har vaert svaert sikker.

 ?? FOTO: TERJE PEDERSEN, NTB SCANPIX ?? Erlend Bjøntegaar­d har fått los på de helt store prestasjon­ene i OL. I går 5. plass, I dag< er det jaktstart og han skimter medaljen.
FOTO: TERJE PEDERSEN, NTB SCANPIX Erlend Bjøntegaar­d har fått los på de helt store prestasjon­ene i OL. I går 5. plass, I dag< er det jaktstart og han skimter medaljen.
 ?? FOTO: TOBY MELVILLE, REUTERS/NTB SCANPIX ?? Erlend Bjøntegaar­d gjør seg klar til skyting. Det ble to bom og to strafferun­der. Med bare en strafferun­de ville han tatt gull.
FOTO: TOBY MELVILLE, REUTERS/NTB SCANPIX Erlend Bjøntegaar­d gjør seg klar til skyting. Det ble to bom og to strafferun­der. Med bare en strafferun­de ville han tatt gull.
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway