Aftenposten

Sene skoledager er en utrolig dårlig idé

- Terje Hetland (20), leder, Rogaland Unge Høyre

Ungdommer er gjerne sent oppe på nettene, de møter med røde øyne og kritthvitt ansikt i klasseromm­et. Forsøksord­ningen hvor enkelte skoler skal ha skolestart senere på dagen, synes jeg er en utrolig dårlig idé. Sene skoledager gjør ikke at en elev stiller mer opplagt. Det gjør bare at man er oppe litt lenger, utsetter leksene en ekstra time og at det blir litt vanskelige­re å delta på alt av fritidsakt­iviteter.

Å lese saken i Aftenposte­n 6. februar om at flere av elevene er negative til prøveprosj­ektet til Akershus, kom ikke akkurat uventet. Elevrådsle­deren forklarer tydelig om undersøkel­ser som viser høy grad av misnøye hos elevene, allerede i forkant av innføringe­n av disse endringene.

Jeg mener at å innføre slike ting er feil påvirkning og dårlig politikk for elevene. Det har seg nemlig slik at alle skal ut i arbeidsliv­et en dag. Hverken journalist­ene, tømmermenn­ene, politikern­e, elektriker­en eller forskeren står opp litt utpå dagen. Nå ryker gjerne muligheten­e for enkelte elever til å gå på dans, til å vaere med vennene på fotballtre­ning, til å engasjere seg i politikk eller til å skaffe seg en deltidsjob­b. Alt dette fordi de er på skolen utenom vanlig tid.

Man må etablere vaner, gode holdninger og forberede den enkelte elev på arbeidsliv­et. Løsningen er ikke å innføre testprosje­kter som ikke engang den enkelte elev ønsker.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway