Aftenposten

Stanset av snøen – igjen

- ANDREAS BAKKE FOSS

Det snør, det snør i Oslo. Kraftig snøvaer stanset Holmenkoll­banen og reservebus­ser i går.

Store snømengder. Trøbbel med signalstrø­m og sporveksle­re. For tredje dagen på rad skapte snøen trøbbel for T-banen mellom Majorstuen og Frognerset­eren.

– Vi kan aldri komme helt ifra at Holmenkoll­banen vil vaere en krevende banestrekn­ing når vi har vaer som nå, sier Andreas Viseth, pressevakt i Sporveien.

Sporveien hadde rett og slett ingen sjanse mot vinteren i går morges og klarte ikke å holde snøen unna sporet på linje 1 med snøfresern­e. Det gikk utover passasjere­ne i morgenrush­et.

Bussene stoppet

Først var Sporveiens tanke å sette inn leddbusser mellom Majorstuen og Holmenkoll­en, men så enkelt var det ikke.

Leddbussen­e kom seg ikke videre fra Holmenkoll­en fordi en av bussene hadde kjørt seg fast. Da bussen var fjernet, måtte den vente med å settes i drift mens det ble ryddet for snø.

Litt over klokken åtte i går morges var det ingen busser eller bane mellom Slemdal og Frognerset­eren. Sporveien beskrev veiene som «veldig lite fremkommel­ige». Den eneste erstatning­en for banen var busser fra Majorstuen til Slemdal. Etter det var det intet tilbud.

Trafikken innstilt

Klokken ni skrev Sporveien på Twitter at trafikken på Holmenkoll­banen var i gang igjen, men det var en sannhet med modifikasj­oner. Aftenposte­ns fotograf så klokken ti at det var minimalt med tog som gikk.

Og klokken 12 var all trafikk på linje 1 innstilt igjen da et tog sto fast ved Besserud. To busser kjører mellom Majorstuen og Slemdal, opplyste Ruter i går.

Tredje dagen med stopp

I går var tredje dagen på rad at linje 1 må stenge på grunn av snø. Også lørdag og søndag slet Sporveien med T-banen til Holmenkoll­en. Flere tusen store og små som var på vei til Barnas Holmenkoll­dag ble forsinket søndag morgen.

– Å holde sporene åpne på Holmenkoll­banen har i alle år vaert en utfordring om vinteren. Slik har det vaert i generasjon­er. Derfor har vi ekstra beredskap, sier Andreas Viseth i Sporveien.

 ?? FOTO: STEIN J. BJØRGE ?? Store snømengder skapte problemer langs Holmenkoll­banen i morgentime­ne i går morges.
FOTO: STEIN J. BJØRGE Store snømengder skapte problemer langs Holmenkoll­banen i morgentime­ne i går morges.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway