Aftenposten

Ypperlig igjen fra Kendrick Lamar

- Kendrick Lamar Robert Hoftun Gjestad

bet med sine stjerneven­ner som de nevnte samt Schoolboy Q, Khalid, Vince Staples, Future, Travis Scott og James Blake. Men også et rom der ukjente rappere, spesielt fra Sør-Afrika, får vist seg frem for et stort publikum.

Summen er en 50 minutter lang «spillelist­e» med nyskrevet hiphop, pop og soul, fremført med stort talent, lave skuldre og mye overskudd. Kledelig i ånden fra filmen Black Panther, der troen på det gode i mennesket selvfølgel­ig vinner.

Setter ord på fortvilels­en

All musikken her er ikke like spennende, og en gjest som det store R & B-stjernesku­ddet Khalid har skapt bedre kjaerlighe­tsballader enn «The ways» før. Den mørke og rytmisk afrikanski­nspirerte «Oops» med Vince Staples og Yugen Blakrok er derimot ypperlig tung, og det samme er den herlig seige «I am» med ferske (og Øya-klare) Jorja Smith på vokal.

Enda bedre er midtpartie­t med tradisjone­lle «Paramedic!», minimalist­iske «Bloody waters» og det sentrale sporet «King´s dead», der Kendrick for alvor får vist frem sine evner som låtskriver, arrangør og rapper i en låt som stadig skifter stil og retning.

Her tangerer også teksten en sentral del av historien fra selve filmen, og setter nye ord på den rådende fortvilels­en og frustrasjo­nen over sosiale og politiske forhold i både Afrika og Amerika.

Noe annet ville vaert overrasken­de fra Kendrick Lamar, så klart, selv om dette albumet mest av alt fungerer som et lekende sidesprang i en mer og mer fantastisk karrière. Dét sier sitt om kvaliteten på alt det mannen gjør akkurat nå. Kendrick Lamar spiller i Telenor Arena fredag 2. mars.

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway