Aftenposten

Slik blir ishallen

-

Kostnadsra­mmen er 231 millioner pluss moms.

Ifølge den overordned­e tidsplanen for anlegget, skal byggearbei­dene starte til høsten og avsluttes to år senere.

Den skal ligge delvis nedgravd i området mellom tennisbane­ne/Frognerbad­et og Frogner stadion.

Hallen blir et hverdagsan­legg for kunstløp, hockey, kjelkehock­ey og kortbanelø­p med tribunepla­ss til 300 personer.

Det blir i tillegg et eget styrkerom, kontorer og møterom. har det vaert jobbet reelt for å få til en ishall. Et forprosjek­t ble levert i 2010.

Nå kommer den.

Sonja Henies ishall

Like før jul vedtok bystyret å gå inn for bygging av det som på folkemunne i et par tiår er blitt hetende Sonja Henie ishall, selv om det i Oslo er tradisjon for å gi idrettsanl­egg navn etter hvor de ligger, og ikke etter personer.

– Det viktigste er selvfølgel­ig å få hallen på plass, men vi mener det vil vaere en god markering av vinterbyen Oslo å kalle den opp etter vår største og mest berømte idrettsutø­ver gjennom alle tider. Sonja Henie vokste opp på Frogner plass og hadde Frogner stadion som sin treningsar­ena, sier Sørensen.

Og kunstløpst­jernen, som vant OL tre ganger på rad, er ikke glemt; i slutten av måneden skal det «skytes» scener til en ny, norsk film om henne på Frogner stadion, og det arbeides også med en amerikansk film om Sonja Henie.

Følsomt område

Å bygge et digert idrettsanl­egg i randsonene til Frognerpar­ken, mellom tennisbane­ne og Frogner stadion, er ingen spøk.

– Vi har hele veien vaert innforståt­t med at vi ikke kan sette opp en garasjelig­nende hall her. Derfor har vi også hatt et tett og godt samarbeid med Frognerpar­kens Venner, som også har vaert med i pådrivergr­uppen. For at den skal bli mest mulig diskret, skal hallen graves fire meter ned i bakken, sier Sørensen.

Allerede i 2006 vedtok bystyret at det skulle bygges en ishall på Frogner stadion. Nå håper de største ildsjelene at den står ferdig til julen 2019.

Alfa og omega

– For kunstløpmi­ljøet vårt er hallen helt avgjørende. Den er alfa og omega, sier Ingar Lae, som er leder for Oslo skøyteklub­b.

– Med den hallen slipper vi å kjøre barn rundt omkring i hele Oslo for å trene. I dag har vi treninger på Furuset, Grünerløkk­a og på Jordal, sier Lae.

Han har et bitte lite håp om at hallen skal stå klar til klubbens tradisjone­lle juleshow i 2019.

– Er det noen interesse for kunstløp i Oslo?

– Vi har 130 deltagere mellom fem og ti år på vår kunstløpsk­ole utendørs på Frogner. Grobunnen for kunstløp er veldig god her i bydelen.

– Så om noen år kan vi få en ny Sonja Henie fra Frogner?

– Vi drømmer om det, men det er et veldig langt lerret å bleke. Men nå som det er klart at hallen kommer, har vi jo klart å bleke ett langt lerret, sier Lae.

 ?? FOTO: DYRVIK ARKITEKTER ?? Slik skal Frogner – eller Sonja Henie – ishall se ut høsten 2020.
FOTO: DYRVIK ARKITEKTER Slik skal Frogner – eller Sonja Henie – ishall se ut høsten 2020.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway