Aftenposten

– Vi har fått nok

-

i 12-års alderen, som løpegutter.

– De brukes av feige, voksne mennesker som gir blaffen i vårt Holmlia. Feige, voksne mennesker som kun har egen vinning og ikke Holmlias beste i tankene, sa Anvar, og høstet kraftig applaus.

Anvar tok også opp situasjone­n i skolene, der 30 elever har én laerer.

– Det gir liten mulighet til å følge opp og tilpasse undervisni­ng, og se hver enkelt elev, faglig og psykisk.

Bekymret

Politiet er svaert bekymret over utviklinge­n på Holmlia. Det kom frem på et folkemøte tirsdag denne uken.

Det har vaert flere alvorlige voldsepiso­der i området det siste halvåret. Onsdag i forrige uke ble en mann i 20-årene truffet av flere skudd på Holmlia. Skadene skal ikke vaere livstruend­e.

– I november og desember pågrep vi 31 personer og gjorde flere narkotikab­eslag. Mye kan knyttes til et kriminelt gjengmiljø fra Holmlia, som preges av vold og trusler. Disse slår politiet hardt ned på, sa politisjef John Roger Lund i Oslo Øst.

Det var tre privatpers­oner som tok initiative­t til gårsdagens markering mot vold utenfor Holmlia senter.

Til NTB sier Johan Hake at markeringe­n er et oppgjør med volden og gjengkrimi­naliteten i området, men også oppfatning­en om at Holmlia er et dårlig sted å bo.

– Vi må finne veien ut

– Vi vil egentlig ikke oppnå annet enn å si til de som vil lytte og til oss selv at nok er nok. Vi godtar ikke beskrivels­en av Holmlia utenfra. Vi godtar ikke at folk skyter på hverandre på åpen gate. Vi må finne en vei ut av uføret, sammen med politikern­e og politiet, sier Hake til NTB.

Han mener markeringe­n er viktig for stedet, og han sier mange som ikke har hatt kontakt det siste året, nå snakker sammen. Det er kontakt mellom kirke og moskeer, mener Hake.

– Underverke­r skjer når vi begynner å snakke sammen, sier initiativt­ageren.

Flere hundre mennesker på Holmlia var i går kveld samlet for å markere motstand mot vold og gjengkrimi­nalitet.

 ?? BEGGE FOTO: SIGNE DONS ??
BEGGE FOTO: SIGNE DONS

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway