Aftenposten

Felte en tåre for svenskenes gulljente

- KURT B.M. HAUGLI Pyeongchan­g

Nina Haver-Løseth lot seg rive med da hennes svenske venninne slo til.

Hun drømte nok innerst inne om å følge opp sølvet til lagvenninn­en Ragnhild Mowinckel i alpinbakke­n i Yongpyong. Det klarte ikke Nina Haver-Løseth. Men hun smilte likevel. Hun hadde kjørt ett av sine beste slalåmrenn for sesongen som ga en 6. plass.

Men når det ikke skulle bli henne der oppe, gledet hun seg stort over at Frida Hansdotter endelig tok gullet og endelig slo suverene Mikaela Shiffrin.

– Ja jeg traff henne nå i målområdet, ble vi stående der med tårer i øynene begge to. Det var fint. Man ønsker selvfølgel­ig at man står der selv. Men når ikke så skjer, er det fint at det er en som man er glad i som står der, fortalte 28-åringen fra Spjelkavik etter rennet.

De norske jentene har god kontakt med de svenske alpinjente­ne. HaverLøset­h kaller svenskenes nyeste gullhelt for en god venninne. De har kjent hverandre siden hun som 17-åring begynte å kjøre Europacup mot henne.

– Jeg vet hvor hardt hun har jobbet for dette. Hun fortjente det. I dag var hun best i verden. Best når det gjelder.

Sunt for sporten

Hun synes også det er greit at det er andre enn Mikaela Shiffrin som vinner.

– Det er sunt for sporten at andre vinner.

Frida Hansdotter er den svenske veteranen som altfor ofte har vaert blant de aller beste. Hun har to annenplass­er denne sesongen. Begge ganger vant Mikaela Shiffrin. Hun lå på 2. plass etter første omgang. Ledet gjorde Wendy Holdener. Men nå var det hennes tur til å klatre øverst opp på pallen.

Nina Haver-Løseth mener at hun aldri egentlig var en medaljekan­didat. Rett nok vant hun parallells­lalåm i Stockholm like før OL. Men i hennes sterkeste øvelse, slalåm, har hun bare én femteplass tidligere denne sesongen. Hun har slitt med selvtillit­en og andre småting som har gjort til at hun ikke har en eneste pallplass i slalåm.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway