Aftenposten

Petter Andreas Karlsaune

- Torbjørn Mehli Tormod Gevelt Jomar Saetre May Toril Moen

Petter Karlsaune døde 26. januar 2018 etter noen tids sykdom, bare 46 år gammel. Petter ble født i Ås, men vokste opp i Verdal. I 1994 ble han uteksamine­rt som sivilingen­iør i miljø- og ressurstek­nikk ved Norges Tekniske Høgskole, nå NTNU. Han var også en habil musiker, både på kirkeorgel og fløyte.

I 1999 ble han ansatt i Bio Varme AS i Oslo, først som prosjektin­geniør for å utvikle og bygge ut fjernvarme­anlegg rundt om i Norge, senere som prosjektle­der. Disse oppgavene kom han til å arbeide med i ulike sammenheng­er resten av sitt yrkesaktiv­e liv. Hans arbeid ble en del av den landsomfat­tende satsingen på fornybar fjernvarme tidlig på 2000-tallet. Det samfunnsen­gasjement som lå i denne oppgaven, var en drivkraft for ham.

Utbygginge­n av fjernvarme krevde en bred faglig interesse, og dette passet godt for Petter. Som prosjektle­der hadde han ansvar for både planleggin­g og prosjekter­ing, utbygging og ferdigstil­ling av anlegget. I tillegg var han fagansvarl­ig for virksomhet­en både i miljøspørs­mål og for IT-aktivitete­r.

Etter at Bio Varme AS ble en del av Statkraft Varme AS i 2012, fikk han konsentrer­e seg mer om prosjektle­derarbeide­t. I mange år hadde han ansvaret for all utvikling og utbygging av hele fjernvarme­nettet i Sandefjord, et krevende prosjekt hvor Petter fikk vist sin faglige tyngde og sine gode menneskeli­ge egenskaper.

Petter var en kunnskapsr­ik og omgjengeli­g person som hadde et smil til alle. Han hadde ro og tid til å prate med kolleger, kunder og dem som arbeidet for ham selv om han hadde det travelt. Vi savner en god kollega og venn som døde midt i livet.

Fremfor alt var han en familieman­n. Han snakket pent om sine naermeste. En god partner for sin kone, Hilde, og en omsorgsful­l far for sine tre barn, Håvard, Magnus og Ingrid. De baerer den tyngste sorgen.

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway