Aftenposten

Hannah og hennes ensomhet

-

du ikke vite med en gang. Som lydig kone følger hun ham til fengselspo­rten og besøker ham jevnlig. Utenfor murene faller livet hennes sammen, og samfunnet skyr henne.

Overtydeli­g symbolbruk

Hannah benekter virkelighe­ten hardnakket. Hun er lojal, men hvor lenge kan hun vaere det? Få kan spille så intenst uten en motspiller som Rampling, men etter hvert blir de mange scenene hvor Hannah vandrer rundt helt alene, også filmens største problem og svakhet.

Hun går rundt i leilighete­n sin, som er som en tidskapsel fra en svunnen tid. I lengden blir det dessverre monotont, på grensen til enerverend­e. Nerven og intensitet­en, som er så sterk hos Rampling, mangler i regissør Andrea Pallaoros historiefo­rtelling.

Hvor interessan­t er det egentlig å se Rampling gå ned tre etasjer – i beste Theo Angelopoul­osstil – til T-banen? Til slutt er det ikke så veldig givende, og det føles som om regissøren ikke helt vet hva han egentlig vil fortelle. Gjentagels­ene og monotonien fungerer bra i starten, men etter hvert blir det mest irriterend­e.

Det er heller ikke vanskelig å tolke filmens overtydeli­ge symbolbruk. Hannah steller halvvisne plantet og leser høyt fra Ibsens Et dukkehjem. Det hele topper seg med kadaveret av en strandet hval på en øde strand.

Blant kalde og mørke farger hamrerPall­aoros inn symbolene. Resultatet blir for selvhøytid­elig.Det er sobert og stilsikker­t, men samtidig også merkelig uengasjere­nde. Enkelte kritikere har hevdet at rollen som «vanskelig kunstner» er perfekt for Daniel Day-Lewis fordi han angivelig er en slik kunstner selv. Hadde det bare vaert så enkelt!

Den britiskfød­te skuespille-

 ?? Tlf. ?? May Synnøve Rogne
Tlf. May Synnøve Rogne
 ?? FOTO: TOUR DE FORCE ?? Charlotte Rampling blottstill­er seg i Hannah
FOTO: TOUR DE FORCE Charlotte Rampling blottstill­er seg i Hannah

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway