Aftenposten

Pentagon informerer russerne

- PER ANDERS JOHANSEN Moskva

Pentagon og russiske militaere skal utveksle informasjo­n før Trump angriper i Syria, hevder kilder i Moskva.

– Den russiske siden forventer å få koordinate­ne fra USA for hvilke mål som kan bli bombet, for å unngå faren for tap på russisk side, skriver den russiske avisen Kommersant. I tillegg var det onsdag kontakt mellom den amerikansk­e og russiske generalsta­ben, ifølge lederen for den russiske forsvarsko­miteen i Dumaen.

Hensikten skal vaere å unngå at det kommende amerikansk­e, britiske og franske angrepet på Syria skal komme ut av kontroll og i verste fall føre til direkte krigshandl­inger mellom Russland, USA og de allierte.

– Dette er nødvendig for å unngå selv en teoretisk mulighet for tap på russisk side, siden russiske offiserer er til stede på titalls syriske baser, skriver avisen.

Dette skjedde også 7. april i fjor. Foreløpig har amerikaner­ne ikke bekreftet dette.

– Russland og USA bruker aktivt kommunikas­jonslinjen for å unngå hendelser, sa Putins talsmann Dmitrij Peskov torsdag.

Satellittb­ilder viser at russiske krigsskip 11. april forlot den russiske flåtebasen Tartus i Syria.

Russerne har 15 krigsskip i denne delen av Middelhave­t nå, deriblant fregattene Admiral Grigorovit­sj og Admiral Essen, som begge er utstyrt med kryssermis­siler. I flåten inngår også atomubåter. Dette er et klart tegn på at russerne venter et massivt angrep, og ikke utelukker at amerikansk­e raketter vil ramme basene deres.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway