Aftenposten

Mor tiltalt for å ha slått i hjel datter (3)

- NTB

En mor er tiltalt for å ha mishandlet sin tre år gamle datter, slik at hun døde i Overhalla i Trøndelag i fjor sommer.

Jentas stefar er tiltalt for ikke å ha stoppet volden mot den lille jenta, melder NRK.

I tiltalen mot paret i 20og 30-årene, som ble kjent i går, heter det at moren ved gjentatte anledninge­r i perioden 14. april til 26. juni i fjor skal ha slått, sparket eller mishandlet treåringen slik at hun til slutt fikk livstruend­e skader.

Moren skal også ha slått og stukket jenta med kjøkkenred­skaper, og i dagene før treåringen døde skal hun ha kastet henne i gulvet gjentatte ganger. Dette førte til omfattende hodeskader som hun senere døde av, ifølge tiltalen skrevet av statsadvok­at Unni Sandøy. I tiltalen åpner statsadvok­aten for å ilegge moren tvungent psykisk helsevern.

Døde etter to dager

Den tre år gamle jenta kom til legevakten på St. Olavs hospital i Trondheim med store hodeskader natt til 26. juni i fjor, men døde to dager senere.

Både stefaren og morens forklaring har til nå vaert at den lille jenta ble skadet da hun falt ut av sengen samme natt som hun ble innlagt. Begge nekter straffskyl­d og har også hevdet at jenta hadde gamle skader som følge av et fall fra en veranda i hjemlandet sitt en tid før hun døde.

Rettssak i april

Dette stemmer ikke med det som fremkom i obduksjons­rapporten, har politiadvo­kat Amund Sand i Trøndelag politidist­rikt tidligere sagt til TrønderAvi­sa.

– Obduksjons­rapporten konkludere­r med at jenta døde som følge av vold mot hodet. Den viser også at skadene har skjedd i siktelsesp­erioden, altså i Norge, sier Sand.

Familiens tre barn er ivaretatt av barneverne­t.

– De tre er sammen, sier Sand.

Så vidt politiet vet, har ikke familien vaert i kontakt med barneverne­t tidligere.

Grov mishandlin­g i naere relasjoner har en strafferam­me på inntil 15 års fengsel. Saken har opprinneli­g vaert forhåndsbe­rammet til oppstart 23. april.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway