Aftenposten

Ny kontrakt for «Berlins strengeste dørvakt»

Landslagsk­eeper Rune A. Jarstein har forlenget kontrakten med Hertha Berlin.

-

33-åringens nye avtale gjelder til sommeren 2021.

Den tidligere avtalen ville løpt ut neste sommer, men nå har Jarstein fått oppfylt sitt ønske om å fortsette i en klubb der han trives veldig godt og nyter stor tillit.

– Målet mitt er å få ny kontrakt, Hvis jeg får til det før sommeren, så vil jeg vaere veldig fornøyd, sa han til NTB under landslagss­amlingen nylig.

«Hovedstade­ns strengeste dørvakt», som Hertha omtaler ham på sitt nettsted, fikk det i går som han ønsket.

– Rune er en fantastisk ressurs for laget og har i flere år spilt på konstant høyt nivå. Han er fortsatt store ambisjoner og søker stadig å forbedre seg. Våre unge spillere kan laere mye av hans innstillin­g, sier sportsdire­ktør Michael Preetz til nettstedet.

– Jeg er svaert lykkelig i Hertha og i Berlin. Klubben, omgivelsen­e og våre tilhengere er supre. Her har jeg utviklet meg både som spiller og menneske, sier Jarstein selv.

Jarstein bekrefter overfor Telemarksa­visa at det er til sommeren 2021.

Keeperen kom til Bundesliga-klubben Hertha i januar 2014 fra Viking. I halvannen sesong måtte han nøye seg med å vaere reserve for Thomas Kraft, men i september 2015 ble Kraft skadet, og Jarstein var en så god vikar at han overtok rollen som førstevalg.

Så langt har 33-åringen voktet Hertha-målet i 91 seriekampe­r. Han har holdt nullen 33 ganger. Siden vinterpaus­en har Hertha bare ni baklengsmå­l og er med det best i ligaen.

Jarstein har 51 landskampe­r for Norge. Til NTB sa 33-åringen nylig at han ønsker å spille videre på toppnivå til han er 40 år. (NTB)

 ?? FOTO: MARTIN MEISSNER, AP/NTB SCANPIX ?? Rune Almenning Jarstein nyter stor respekt i Berlin. Her redder han et straffespa­rk i en cupkamp mot Borussia Dortmund.
FOTO: MARTIN MEISSNER, AP/NTB SCANPIX Rune Almenning Jarstein nyter stor respekt i Berlin. Her redder han et straffespa­rk i en cupkamp mot Borussia Dortmund.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway