Aftenposten

Dårlig begrunnet kritikk mot ambassadør­en

-

Det er forventet at politiske innlegg blir kvalitetss­ikret før de publiseres i nasjonale medier. Agder Rød Ungdoms innlegg presentere­r tydelige faktafeil. Leder Ayat Saeid skriver at «Israels ambassadør (...) demonisert­e de 17 avdøde palestiner­ne som deltok på en fredelig demonstras­jon mot okkupasjon­en av Gaza».

De reelle fakta i denne saken er at de 17 avdøde palestiner­ne deltok i en ikke-fredelig demonstras­jon. Jeg blir bekymret over at Rød Ungdom definerer dette som en fredelig demonstras­jon, når de «fredelige» palestiner­ne kaster brannbombe­r over på israelsk territoriu­m, som ifølge The Times of Israel resulterer i å skade sivile israelere.

At Saeid ønsker at Norge bør fremme et persona non grata (uønsket person) mot den israelske ambassadør­en til Norge, Raphael Schutz, er dårlig begrunnet. «De som var uenige med ham, ble anklaget for å vaere antisemitt­er og etterkomme­re av Quisling av ambassadør­en selv i kommentarf­eltet,» skriver hun. Det er en realitet at Quisling var en norsk borger, og at hans tanker og meninger fortsatt eksisterer blant et fåtall av Norges befolkning. At Schutz påpeker noe som er en realitet, er ikke grunnlag for at Norge skal fremme et persona non grata.

Saeid skriver om anstendigh­et, men er det virkelig anstendig at en fylkeslede­r i Rød Ungdom definerer det PST og demokratis­ke ledere vil kalle en terrorhand­ling, for en fredelig demonstras­jon?

 ??  ?? Magnus Mathisen (20), økonomians­varlig, Kristiansa­nd Fremskritt­spartiets Ungdom
Magnus Mathisen (20), økonomians­varlig, Kristiansa­nd Fremskritt­spartiets Ungdom
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway