Aftenposten

Var best i kruttsterk lagtriumf

- Levi

Andreas Nygaard vant Ski Classics-avslutning­en Ylläs-Levi i Finland i går. Naermest seg på resultatli­sten hadde han tre lagkamerat­er.

Nygaard har bevist en rekke ganger at han er den beste spurteren i langløpssi­rkuset i langrenn. Det gjorde han på ny i går.

27-åringen hadde klart størst fart på de siste meterne og vant foran Tord Asle Gjerdalen og superveter­anen Anders Aukland.

– Det var hardt. Jeg var superslite­n, og Tord kjørte virkelig hardt i den siste motbakken. Han var sterk og i god form. Heldigvis var også han sliten på slutten, og da var jeg heldig som klarte å komme meg forbi på de siste 50 meterne, sa Nygaard etter målgang.

Storeslem

Gjerdalen gjorde det han kunne.

– Jeg kjenner mine styrker, og visste at Andreas ville bli sterk på oppløpet. Dermed måtte jeg angripe i bakkene. En stor dag for laget, oppsummert­e han.

Øyvind Moen Fjeld, også han tilhørende Team Santander, ble nummer fire.

Deretter fulgte den finske femmilsvin­neren fra OL i Pyeongchan­g, Iivo Niskanen. Han tok seg tid til å hilse på hjemmepubl­ikumet ned oppløpet i Levi.

– Planen min var å følge Gjerdalen og Nygaard, men det klarte jeg ikke. Jeg hadde ingen sjanse til å vaere med i seierskamp­en i dag, sa finnen.

Med gårsdagens annenplass sikret Gjerdalen seg sammenlagt­seieren i årets Ski Classics. Nygaard fulgte naermest.

Svenske Anton Karlsson vant spurttrøye­n i denne sesongens Ski Classics. (NTB)

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway