Aftenposten

Norwegian fortsetter å fly høyt

-

Aksjene til flyselskap­et Norwegian fortsetter å skyte i vaeret, men hovedindek­sen på Oslo Børs gikk likevel ned med 0,29 prosent til 836,17 poeng i går.

Norwegian-aksjen var gårsdagens desidert mest omsatte og endte opp med hele 9,25 prosent. Med dette har flyselskap­ets aksjer steget med over 64 prosent bare den siste uken og er nå på sitt høyeste siden 2016.

En viktig del av årsaken er interessen fra IAG, eierselska­pet til British Airways. Torsdag ble det kjent at de hadde kjøpt seg opp til 5,6 prosents eierandel i Norwegian, og i en melding samme dag het det at de vurderte å by på resten av Norwegian. Nå spekuleres det i hvor stort dette budet blir.

Hydro opp, olje ned

Norsk Hydro endte også opp (+1,5 prosent), men ellers var det en tung dag for de store selskapene. Statoil endte ned 0,4 prosent, Marine Harvest endte ned 1,1 prosent og DNB endte ned 1,3 prosent.

Børsdagen var også tung på de toneangive­nde børsene ellers i Europa. CAC 40 i Paris krøp nedover med 0,1 prosent, DAX 30 i Frankfurt endte ned med 0,4 prosent, mens FTSE 100 i London gikk ned med 0,8 prosent.

Ett fat nordsjøolj­e gikk ved 16.30-tiden for en snittpris på 71,91 dollar. (NTB)

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway