Aftenposten

– Landslaget får inn igjen en løper som er veldig sulten på å gjøre det bra

-

Manager Jørn Ernst og trener Pål Gunnar Mikkelspla­ss melder om en treningsiv­rig utøver som er klar for å gå for landslaget igjen.

Therese Johaug har snart ferdigsone­t 18 måneders utestengel­se idømt av Idrettens Voldgiftsr­ett (CAS). Den kom etter en positiv dopingprøv­e (clostebol).

– At dette har gått litt i etapper, kan absolutt ha hjulpet henne i denne prosessen. At hun først så for seg å rekke VM (Falun) og så OL (Pyeongchan­g), gjorde at Therese hadde mål på veien tross alt, sier Jørn Ernst til NTB.

Ryktene svirrer om en løper som er bedre enn noen gang. Testene skal vaere i en egen liga.

Mikkelspla­ss mener langrennss­tjernen vinnersult og treningsiv­er vil kunne dempe savnet av Marit Bjørgen på det norske kvinneland­slaget i langrenn.

Der Nansen-løperen er tilbake på startstrek­en neste sesong, er gullgrossi­sten Marit Bjørgen borte. Veteranen fra Rognes legger opp etter innevaeren­de sesong.

Mikkelspla­ss innrømmer at Bjørgen-exiten vil merkes.

– Det vil vaere rart på de første samlingene uten Marit, for hun har nesten alltid vaert der mens Therese har vaert der. Samtidig har de to et naert vennskap. De er bare en telefonsam­tale unna, sier Mikkelspla­ss.

Han tror Bjørgen kan dra nytte av Johaug, selv etter endt toppidrett­skarrière.

– De kommer nok fortsatt til å kunne bruke hverandre. Det gjelder for Marit også, selv når hun har lagt opp. De kan bidra med råd til hverandre. Det blir et savn for Therese, men som nevnt blir det mest i starten. Mennesket er tilpasning­sdyktig.

Stor treningsvi­lje

Landslaget mister tidenes vinterolym­pier i Bjørgen, men Mikkelspla­ss håper en inspirert Johaug kan bidra til å fylle tomrommet etter trønderen.

– Alle er forskjelli­ge. Men Therese er definitivt en som de andre på laget kan dra nytte av. En styrke er hennes enorme vilje til å trene. Den har også Marit dratt nytte av.

– Landslaget får inn igjen en løper som er veldig sulten å gjøre det bra. Det kan vaere positivt. Det kan smitte over på de andre, mener Mikkelspla­ss.

Johaug går Skarverenn­et lørdag i mosjonskla­ssen. (NTB)

 ?? Pris uten fordelskor­t kr 950 akortet.no/drikke ??
Pris uten fordelskor­t kr 950 akortet.no/drikke
 ?? FOTO: MONICA STRØMDAHL ?? Therese Johaug er ferdig med soningen av dopingdomm­en i morgen. Bildet er tatt i Seiser Alm før hun fikk dommen.
FOTO: MONICA STRØMDAHL Therese Johaug er ferdig med soningen av dopingdomm­en i morgen. Bildet er tatt i Seiser Alm før hun fikk dommen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway