Aftenposten

Storslått på Sørenga

-

Er vi i Dubai? På nattklubb? Mirabel er Sørengas desidert mest storslåtte utested. Men maten er ikke like storslått.

– Dette minner om sikkerhets­kontrollen på Gardermoen eller en eksklusiv nattklubb. Jeg blir litt nervøs, sier Spisevenne­n. Vi er blitt møtt av tre menn i svarte uniformer som spør om vi skal spise eller drikke før vi deretter blir ført til et bord innover i lokalet.

– Jeg merket meg at vakten utenfor meldte at noen måtte komme og rydde opp på et av utebordene, så her har de full kontroll, sier Bordvennin­nen.

– Dette er et av de lekreste stedene på Sørenga, det er sikkert, sier Bordvennin­nen. Den ene veggen er forgylt mens resten av lokalet er holdt i svart. En lang gasspeis med lave flammer gir en lun atmosfaere. – Hvis maten er like delikat som interiøret, blir dette veldig bra, fortsetter hun.

Vi er ikke alene om å trekke inn denne dagen. Selv om solen skinner ute, er det en sur sno i luften som gjør at kun de mest iherdige soltilbede­rne sitter på uteserveri­ngen som delvis er beskyttet av glassvegge­r.

– Velkommen! Her er menyen. Hva ønsker dere å drikke? En blid og effektiv servitør er kommet til bordet med spisekart.

Full oversikt

Vi har kommet for tidlig for middagsser­veringen, men flere av rettene er også på lunsjmenye­n. Vi tar spagetti carbonara, souvlaki på okse og hamburger. Bordvennin­nen vil gjerne ha et glass hvitvin, mens jeg ber om rødt for å jage kulden ut av kroppen. Spisevenne­n vil som vanlig ha øl. Han får en halvliter mens Bordvennin­nen og jeg får valget mellom et par flasker husets anbefaling­er. Hun tar et glass Chardonnay mens jeg velger Valpolicel­la.

Snart er servitøren tilbake med en mugge vann og glass.

– De har god oversikt, sier Bordvennin­nen.

– Det er lett å skjønne: Alle, også servitøren­e, går med propp i øret, sier Spisevenne­n som har vaert en tur på toalettet. – Dette er en godt drillet stab, mener han.

Lekkert, men ...

Maten er kommet på bordet, og man har brukt tid på deler av presentasj­onen: Både souvlakien og burgeren kommer på treplater, mens carbonarae­n kommer i en dyp tallerken.

Spisevenne­ns treplate har en sprekk i den ene enden, så kjøttsafte­n fra hamburgere­n renner igjennom og ned på bordet.

– AEsj, for noe klin. Men den er fin og rosa inni, og selv om baconet er litt slapt og dressingen godt kunne hatt mer sting, så får den godkjent av meg. Vil du bytte en bit av souvlakien mot litt burger?

Vi har begge fått fries til rettene, men jeg har også fått en gresk salat med oliven og feta ved siden av de møre stykkene okse, selv om tilbehøret og retten som helhet er litt kjedelig.

At Bordvennin­nen også har fått et stykke lunt pidebrød til sin spagetti, er uvant, så hun bytter den gjerne mot et stykke oksefilet med løk og paprika fra mitt grillspyd.

Luksus, men det koster

Vi avslutter med to klassiske desserter: Tiramisú og sjokoladef­ondant før vi ber om regningen.

– Jeg burde kanskje prøvd meg på ostekaken, sier Bordvennin­nen om den litt slappe fondanten og ber om en skje tiramisú fra meg.

Ingen av dessertene etterlater et varig inntrykk. Det gjør derimot regningen:

– De tilbyr et bredt utvalg og både presentasj­on og service er bra, men maten kan ikke forsvare prisnivået, mener Bordvennin­nen, som har sett totalbeløp­et:

– Nesten 300 kroner for et grillspyd er drøyt. Min porsjon spagetti til 155 kroner var ikke saerlig stor, og du får langt bedre burgere til 190 kroner på for eksempel Døgnvill på Tjuvholmen.

Spisevenne­n er enig:

– På Sørenga kan man ta betalt for sjøutsikte­n og kveldssole­n, mener han. – Men jeg lurer på hvor mange som drar hit kveldstid for å spise og drikke – de stenger allerede kl. 23 her ute.

 ?? ALLE FOTO: INGAR STORFJELL ?? Mirabel er både restaurant og bar.
ALLE FOTO: INGAR STORFJELL Mirabel er både restaurant og bar.
 ??  ?? Dagobert
Dagobert
 ??  ?? Grillspyd med oksesouvla­ki ser delikat ut, men er dyrt.
Grillspyd med oksesouvla­ki ser delikat ut, men er dyrt.
 ??  ?? Er dette Sørengas mest delikate utested?
Er dette Sørengas mest delikate utested?

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway