Aftenposten

Hvorfor får saker om Giske og Grande så mye medieoppme­rksomhet?

-

Den offentlige debatten er viktig for at alle i samfunnet skal få muligheten til å følge med og påvirke styringen av landet, men den begynner å handle mer og mer om feil ting. Det er mer diskusjon om hvem som gjorde hva, og hvordan de håndterte det, enn det som er viktig: hvilke løsninger skal vi velge.

For en liten stund siden var Trond Giskes (Ap) oppførsel det viktigste i hele Norge, saerlig hvis man velger å se hva mediene hadde i fokus. #Metoo er viktig, og Giske angrer nok veldig på oppførsele­n i ettertid, men fortjener virkelig en slik sak et slikt fokus, så lenge i mediene?

Nå er det Trine Skei Grande (V) som står for tur til å bli grillet av mediene. Problemet er ikke hva hun har gjort, men hvordan hun har taklet situasjone­n i ettertid. Hvorvidt hun har uttrykket seg korrekt til mediene, skal jeg ikke kommentere, men det er én ting som er viktig: Hvorfor skal en slik sak få så mye medieoppme­rksomhet?

Under det amerikansk­e valget reagerte mange, inkludert meg, på fokuset rundt Trump og Hillarys tidligere handlinger, istedenfor hva de og deres parti sto for. «Glad dette ikke er Norge», sa vi her. Men hvis vi fortsetter som vi gjør, kan det hende at vi ikke lenger tenker så mye på hva folk mener og heller hvem de er.

Mediene i Norge burde nedpriorit­ere slike saker som egentlig ikke har noen substans eller nytte av at folk leser det. De burde heller promotere saker på forsiden av avisene og toppen av nettavisen­e. Samtidig er det vi lesere som er makthavern­e. Hver gang vi klikker på en artikkel, er det en stemme på hva slags artikler som skal lages. Ett trykk på en skandale, er det samme som én stemme for flere slike artikler. Derfor oppfordrer jeg alle lesere til å ta valget og stemme på de viktige sakene, slik at vi får en god og saklig debatt.

 ??  ?? Petter Saeterøy (18), styremedle­m, Akershus Unge Venstre
Petter Saeterøy (18), styremedle­m, Akershus Unge Venstre
 ?? Ola Berg Edseth (19), formann,
Oslo Vest FpU ??
Ola Berg Edseth (19), formann, Oslo Vest FpU

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway