Aftenposten

Kari Bay Haugen

- Berit Sanness Anne Siri Brandrud Anne Kathrine Fossum Anne Kalvik

Det er vanskelig å fatte at fargerike, energiske, kloke, kunnskapsh­ungrige og alltid like engasjerte Kari ikke lenger er blant oss. 23. mars sovnet Kari inn, 80 år gammel, et stort tap for både familie og venner.

Kari var født på Hamar, men byjenta og Hans Åge fra Sygard Forr fant hverandre. Dermed ble gårdslivet i Sør-Fron base for Karis innholdsri­ke og spennende liv. Fra Gudbrandsd­alen hentet Kari innsikt i primaernae­ringene og Bygde-Norge, noe som preget hennes mangeårige gjerning som journalist – ikke minst i NRK. Der var hun blant annet den baerende programled­eren i Naturens verden.

Hennes gjenkjenne­lige og varme radiostemm­e ga et stort antall lyttere en fin start på søndagen. Kari var ekstraordi­naert dyktig som journalist. Derfor vanket det en rekke utmerkelse­r opp gjennom årene, bl.a. Eidsvold Vaerks Skogpris og Skogbruksj­entenes neverlur.

Kari så alle. Hun var oppriktig interesser­t i andre mennesker og hadde stor respekt for alle hun snakket med, helt uavhengig av posisjon eller bakgrunn. Derfor lykkes hun så godt. Selv den tauseste tause glemte seg bort og begynte å fortelle når Kari intervjuet. Dette gjorde ikke seg selv. Kari var alltid godt forberedt.

Hun var tøff og en formidabel pionér innenfor sitt felt. Det har helt sikkert kostet, men det taklet Kari. Med sin erfaring og klokskap ble hun en mentor for andre kvinner, også oss. Vi kommer til å savne de lange og berikende samtalene med gode råd og oppmuntren­de bemerkning­er fra Kari.

Omsorgsful­le Kari passet på oss, coachet oss for å møte nye utfordring­er, laerte oss å sette grenser og utfordret oss. Hun oppfordret oss til å sette nye mål og tørre. Hun heiet på oss jentene.

Naturens verden var Karis verden – og i den var hun en ubestridt mester. Å få vaere med Kari og lage program om skogbruk, rovvilt, reindrift eller om ville vekster var både morsomt og laererikt. Kari var selv en kunnskapsr­ik sanker med stor glede av å lage mat fra naturens spiskammer­s. Nå er våren i anmarsj, men denne gang blir Kari ikke med på tur. Kunnskapen og gleden Kari delte, vil uansett alltid vaere med oss.

Våre tanker går til barna Knut, Solveig og Marthe og øvrig familie.

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway