Aftenposten

«Enda Chansen»

- Tommy Sandsmark tommy@sandsmark.org

Bridge handler for det meste om å gjøre de riktige tingene i kritiske situasjone­r. Hvis motparten gir deg en sjanse, må du gripe den begjaerlig! Svensken Peter Bertheau, en av de dyktigste proffene i internasjo­nal bridge, fikk en slik sjanse i en innledende runde i Vanderbilt: Uten innmelding­er skal du spille 4 spar i Syd, og Vest spiller ut ruter 2 (norsk). Hvordan spiller du?

Du har tre bombesikre tapere: en i trumf, en i kløver og en i hjerter. Dessuten har du en mulig rutertaper.

Den eneste taperen du har en mulighet for å eliminere, er den du har i ruter. Du må se at du har fått en gyllen mulighet, for med noe annet enn ruter ut, vil du få en rutertaper, med mindre ruter 10 faller dobbel fra Vest.

Ruter K hos Vest, gir også alltid rutertaper, så Øst må ha den, men Øst må ikke ha kombinasjo­nen K10, for også dette gir en sikker rutertaper.

Eneste sjanse er at Vest har spilt ut fra tieren, og derfor la Peter ruter 9 fra bordet i stikk 1! Og det var en ren innertier: Øst la liten på ruter 9, men Syd lot også ruter D seile, og spilte ruter til E, spar E og spar D. Øst vant på spar K, men kontrakten kunne ikke lenger betes. Ved det andre bordet gikk Syd bet i samme kontrakt med hjerter ut.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway