Aftenposten

Ikke alle har råd til å betale for at en veterinaer skal bekrefte det åpenbare

-

Katter kommer til å pines til døde av orm på grunn av en regel som ikke er nødvendig.

Ifølge Legemiddel­verket må katter inn på konsultasj­on for å «verifisere» at katten har orm dersom den skal få ormekur. En slik time koster omkring 800 kroner. I tillegg må man betale 70 kroner for resept på medisinen. Hvordan tror man at alle katteeiere skal kunne ha råd til dette?

Pengesluk

På dyreklinik­ken AniCuras nettside står det: «Det anbefales å gi katten ormekur 3–4 ganger i året avhengig av hvor aktiv jeger den er».

Hvordan skal en gjennomsni­ttlig katteeier kunne ha råd til å holde katten sin frisk, om man må betale 2600– 3400 kroner i året for ormekur?

De fleste katter jakter og leker ute. Skal vi bare stenge dem inne slik at de ikke får orm, og dermed ta fra dem friheten? Hvorfor må en veterinaer se katten med sine egne øyne, for å konstatere at den trenger ormekur, når eieren selv har merket at den har orm?

Jeg har selv to katter som begge har fått orm. Jeg dro til en dyreklinik­k for å få ut resept, men ble møtt med følgende: «Kom ned med katten. Du får ikke resept uten at vi får se at den har orm.»

Unnskyld meg, men hvordan tror du at jeg fant det ut?

Jeg fant orm i baken på kattene mine. Er ikke det nok til at jeg skal kunne få resept på medisin til dem?

«Det er slik for å hindre overdoseri­ng», ble jeg fortalt. Overdoseri­ng av hva? Jeg tror neppe at det er mange katteeiere som propper i katten sin flere ormekurer i måneden.

Kanskje er dette bare en unnskyldni­ng for å presse mer penger ut av katteeiere?

Unødvendig regel

Katter over hele landet kommer til å pines til døde av orm på grunn av en regel som etter min mening ikke er nødvendig.

Ikke alle har råd til å betale for at en veterinaer skal bekrefte det åpenbare. Det kommer til å gjøre at mange lar vaere å gi kattene sine ormekur for så å håpe på at det går over av seg selv.

Mest sannsynlig vil det også vaere enkelte som ikke har råd til ormekurkon­sultasjon, men som heller ikke vil la katten sin lide.

Og hva gjør man da? Jo, man avliver katten selv. Fordi det er så dyrt med avlivning hos alle Norges dyreklinik­ker. Det er heller ikke sikkert at avlivning hjemme skjer på en human måte. Ingen vil at dyrene sine skal lide, men med denne regelen legges det opp til det motsatte.

Høstcruise Celebrity Roma - Barcelona

 ?? • Send innlegg eller tegning til sid@aftenposte­n.no • Legg ved fullt navn, adresse, fødselsdat­o, mobil og evt. nick • Dagens innlegg får gavekort fra XXL • Si ;D-ansvarlig: Ingvild Berg • Ingen innlegg kan brukes uten tillatelse fra redaksjone­n • Vi forbe ?? Tobias Svendsen (17) Armin Braimi (17), 1. vara, Oslo vest FpU
• Send innlegg eller tegning til sid@aftenposte­n.no • Legg ved fullt navn, adresse, fødselsdat­o, mobil og evt. nick • Dagens innlegg får gavekort fra XXL • Si ;D-ansvarlig: Ingvild Berg • Ingen innlegg kan brukes uten tillatelse fra redaksjone­n • Vi forbe Tobias Svendsen (17) Armin Braimi (17), 1. vara, Oslo vest FpU
 ?? FOTO: VGSTOCKSTU­DIO / SHUTTERSTO­CK / NTB SCANPIX ??
FOTO: VGSTOCKSTU­DIO / SHUTTERSTO­CK / NTB SCANPIX
 ??  ?? Emilie Halvorsen Sunde (18)
Emilie Halvorsen Sunde (18)

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway