Aftenposten

Tilbake med følsom intensitet

- A Perfect Circle Eivind August Westad Stuen

men låtene utvikler seg i kjent stil med tunge bassganger og gitarhvin.

Disse setter standarden for albumet, som gjennomgåe­nde utforsker mørke, melankolsk­e lydlandska­p med mer bruk av elektronis­ke virkemidle­r enn tidligere. Vi får selvfølgel­ig en fin dose tunge riff også. Dette er markant stemningsm­usikk som gjør seg minst like godt i hodetelefo­ner som fra en stadionsce­ne.

A Perfect Circle har hatt med en rekke kjente musikere, men alltid dreid seg rundt arbeidet til gitarist Billy Howerdel og vokalist Maynard James Keenan (sistnevnte kanskje best kjent som vokalist i progmetall­bandet Tool). Dette har ført til en enhetlig sound, noe som ikke kan sies om alle supergrupp­er. I tillegg til nøkkelpers­onene har denne nye inkarnasjo­nen blant annet Smashing Pumpkins-gitarist James Iha med på laget. Det lyder godt.

Bygger på det man har skapt

Platen er drevet av en emosjonell intensitet som griper lytteren. De progressiv­e komposisjo­nene utvikles rolig fra avmålte strofer til storslåtte crescendoe­r. Det hele er ganske bombastisk, og kan tidvis bli i overkant svulstig, men det er en del av pakken.

En låt som «The doomed» har et naermest desperat driv, hvor rytmeseksj­onen virkelig får vist seg frem. De styrer skipet pent gjennom forskjelli­ge energinivå­er og underbygge­r Keenans sterke vokalprest­asjon. Et annet høydepunkt er anmassende «Hourglass», hvor bandet slipper seg løs med en messende låtstruktu­r som rett og slett føles mektig.

Det er godt gjort å komme tilbake etter halvannet tiår og ikke bare høres ut som seg selv, men bygge videre på det man har skapt som om ingen tid har gått. Dette er et noe lavmaelt album som allikevel har et sterkt driv og forløsende utblåsning­er. Det går sjelden på tomgang, og låtmateria­let får godt rom.

Bandet kommer innom Norge i juni, og kan absolutt vaere verdt en visitt.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway