Aftenposten

«Det er kjempetris­t. Han er en legende.»

- SINDRE TRYGSLAND

Franskmann­en er ferdig etter 22 år.

– Jeg føler det er på tide å gi seg etter denne sesongen, sier franskmann­en.

– Jeg er takknemlig for at jeg har fått aeren av å tjenestegj­øre klubben i så mange minneverdi­ge år.

Hylles resten av sesongen

68-åringen har hatt en eventyrlig periode i London-klubben. Siden han tok over jobben som manager i 1996, har han blant annet vunnet Premier League tre ganger og står med syv FA-cuptitler. Han kom også til Champions Leaguefina­len i 2006. Da endte det med tap mot Barcelona.

– Det er kjempetris­t. Han er en legende. Det er en nyhet man har forberedt seg på, og kjent at tiden snart er inne, men så kommer det likevel overrasken­de på. Jeg er veldig glad for at han velger å trekke seg selv, og at han gjør det nå og kan få den fortjente hyllesten resten av sesongen, sier leder i Arsenal Norway, Roar Myrvang.

Selv om Arsenal har vunnet tre trofeer de siste fire årene, har det vaert mye murring rundt Wenger. Mange har støttet franskmann­en, mens flere har vaert kritiske og har ment at tiden har vaert inne for et skifte. I fjor endte klubben på en skuffende femteplass. Denne sesongen ligger laget på sjetteplas­s.

– Jeg er sikker på at alle som også har ønsket Wenger ut, kommer til å vaere med på hyllesten nå. Det er jeg helt sikker på. Alle vet hvor mye han har betydd for klubben. Det var en storklubb, men han har løftet den videre. Under hans tid er det blitt nytt stadion, Champions League-spill hver sesong utenom i fjor osv. Nå har han gjort en fantastisk jobb og takker av med hodet hevet, sier supporterl­ederen.

Beste minne

Han tror ikke Wenger er ferdig som trener på toppnivå selv om han nå gir seg som Arsenal-sjef til sommeren. På spørsmål om hva som er hans beste Wenger-minne, er dette svaret fra supporterl­ederen:

– Det må vaere «unbeaten-perioden» med Bergkamp, Henry, Pires og Ljungberg, sier han og sikter til de 49 seriekampe­ne på rad Arsenal ikke tapte. I 2003/04-sesongen vant de ligaen uten å ha tapt en eneste gang.

– Skal jeg trekke frem én enkelt kamp, er det finalen i FA-cupen mot Hull i 2014. Da hadde Wenger mange år uten et trofé. Alle var på ham om hvor lenge det var siden. Det var enormt viktig å vinne den, sier Myrvang.

 ??  ??
 ?? FOTO: KIRSTY WIGGLESWOR­TH, AP/NTB SCANPIX ?? Arsène Wenger har hatt en innholdsri­k karrière i Arsenal. Her løfter han FA-cuptrofeet etter seier mot Chelsea i finalen i mai i fjor.
FOTO: KIRSTY WIGGLESWOR­TH, AP/NTB SCANPIX Arsène Wenger har hatt en innholdsri­k karrière i Arsenal. Her løfter han FA-cuptrofeet etter seier mot Chelsea i finalen i mai i fjor.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway