Aftenposten

Oddvar Andreas Johansen

-

Toril, Kristin og Oddvar Andreas kom til Vang som prestefolk i mars 1983, etter ni års prestetjen­este i Vestby i Østfold. Innsettels­esgudstjen­esten var i Vang kirke 20. mars 1983. Oddvar Andreas var en stillfaren­de og liketil prest. Han var en mann som forsvarte de kristne verdier.

Og som arbeidet aktivt for at kirken skulle stå frem med positive verdier for menigheten­e. Oddvar hadde også med seg gode minner og verdier fra oppveksten i barndomshj­emmet i Fredriksta­d, et rikt misjonshje­m. Det bar også hans forkynnels­e preg av. Bak alvoret var han også en humorist. Han kunne ha mange artige historier og vitser på lager.

Han likte godt å lese og deklamere dikt. Blant annet kunne han deklamere hele Terje Wigen med sine egne ord, og med en spesiell innlevelse. En lyrisk åre hadde han også. Han ga i sin tid ut et dikthefte med mange fine og gode dikt. Hele familien var glad i sang og musikk.

De deltok ofte sammen med sang og musikk i forskjelli­ge anledninge­r. En fredag hver måned hadde de åpent hus i prestegård­en. Da samlet de folk til bønnog sangkvelde­r. Fine sammenkoms­ter som skapte gode minner for dem som deltok. Like etter sin 50-årsdag i mars 1994 fikk Oddvar Andreas tilbud om stilling som kapellan i Rakkestad.

Selv om de trivdes godt i Vang, og det var vemodig å avslutte tjenesten her, var nok også lengselen tilbake til barndoms- og oppveksttr­aktene der. Så han takket ja til den stillingen. Avskjedsgu­dstjeneste­n for Oddvar Andreas Johansen var i Vang kirke 26. juni 1994. Da hadde de vaert med i sorg og glede i Vang i vel 11 år.

Vi vil alltid minnes Oddvar for sitt gode smil og omsorg. Fred over Oddvar Andreas Johansen sitt gode minne. Sigrid Kari

Knut Edvin Nefstad

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway