Aftenposten

Kystvakten i Sør-Afrika lette forgjeves etter norsk student

- CORNELIUS MUNKVIK Stavanger

I går morges klokken 09.00 startet tre båter søket etter Østbø utenfor Myoli Beach i Sedgefield i Sør-Afrika.

Samtidig startet søket fra én båt utenfor Buffalo Bay, som ligger halvannen mil øst for Myoli Beach.

Noen timer senere ble båtene tatt på land og vasket, igjen uten at letemannsk­apene hadde kommet noe naermere hva som har hendt med henne.

Østbø ble onsdag kveld meldt savnet Sedgefield i Sør-Afrika etter en tur på stranden nedenfor backpacker-herberget hvor hun hadde tatt inn.

Mobiltelef­onen og skoene ble funnet på stranden. Utover disse funnene har ikke politiet funnet flere spor som kan gi svar på hva som har skjedd.

Siden har svaert mange deltatt i søket etter kvinnen.

– Dette har gått inn på folk. Mange frivillige deltar i søket hver dag. Dette er en meget fredelig by med 20.000–30.000 innbyggere. Vi kan ikke utelukke at det har skjedd noe kriminelt i denne saken, men det ville vaert meget oppsiktsve­kkende. Det er lite kriminalit­et her, sier politisjef François Cowley til Stavanger Aftenblad.

Skulle ta bilder

Da avisen intervjuet Marie Saether Østbys far torsdag, sa han:

– Hun ble sist sett onsdag kveld på stranden i Sedgefield – hundre meter fra der hun bodde. Det var fri sikt til hotellet, så det er utelukket at hun kan ha gått seg bort.

Datteren var i et reisefølge på ti personer i populaere Sedgefield. Bølgesurfi­ng, kitesurfin­g, arrangerte turer for øl- og kaffesmaki­ng, snorkling, paraglidin­g og fotturer er blant attraksjon­ene som får unge backpacker­e til å reise dit. Myoli Beach er kjent blant annet for sand-surfing og en vakker solnedgang.

– De hadde gått tur på stranden. Det ble dårlig vaer og de andre gikk tilbake til hotellet, men Marie skal ha blitt igjen for å ta bilder. Da de andre studentene gikk til middag en halvtime senere, var Marie ikke kommet. De gikk for å lete og varslet raskt politi og letemannsk­aper, sier far Atle Østbø til Aftenblade­t.

Heftige strømmer

Lokalkjent­e har fortalt avisen at Myoli Beach ikke er blant de tryggeste strendene.

– Her kan det vaere noen ganske heftige strømmer, og ja, haier blir sett her fra tid til annen. Men haier blir observert langs store deler av landets kystlinje, forteller sørafrikan­eren Thomas Thorne.

Marie Saether Østbø studerer i franske Toulouse. Stavanger Aftenblad har intervjuet noen av studievenn­innene hennes der, og Østbø beskriver som en som ikke gjør dumme handlinger uten å tenke gjennom ting først.

– Hun er eventyrlys­ten, liker å reise og er sosial, men jeg tror ikke at hun ville gått alene langt ut i sjøen. Understrøm­mene der nede er sterke, det vet jeg de hadde advart henne mot på forhånd, sier Sofie Ryan-Øye.

 ??  ??
 ??  ?? Marie Saether Østbø kommer fra Stavanger.
Marie Saether Østbø kommer fra Stavanger.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway