Aftenposten

Gamle uvenner møtes i finalen

José Mourinho og Antonio Conte virker ikke å vaere spesielt glade i hverandre.

- HALVOR EKELAND De har slengt stikk til hverandre i årevis.

Chelsea – Southampto­n 2–0

Lørdag gikk Manchester United videre til FA-cupen etter å ha snudd kampen mot Tottenham.

I går kvalifiser­te Chelsea seg til samme finale etter en svaert sjanserik semifinale mot Southampto­n.

I andre omgang var Olivier Giroud fullstendi­g omringet av motspiller­e da han mottok ballen i feltet. Først ventet han ut Mario Lemina, fintet bort Maya Yoshida, lurte bort Cédric og satte ballen i mål, mens Jan Bednarek og keeper Alex McCarthy lå nederst i haugen av Southampto­n-spillere som hadde blitt lurt av den franske spissen.

Den målgivende pasningen fikk Giroud av Eden Hazard, banens gigant. Da var det spilt ett minutt av annen omgang.

Semifinale­n på Wembley ble en kamp med to helt forskjelli­ge omganger. Mens den første knapt inneholdt en eneste stor sjanse, var annen omgang en eneste lang sjanse-bonanza.

Likevel, når Chelsea og Man- chester United møtes på Wembley stadion den 19. mai er det neppe lagene eller fotballen det kommer til å snakkes aller mest om. Det er managerne.

Overdreven jubling

For José Mourinho og Antonio Conte har en lang feide bak seg. Den ser ikke ut til å ha sluttet enda.

Konflikten mellom to av verdens beste managere strekker seg noen år tilbake i tid. Den startet tilbake i 2016 da Mourinho kom tilbake til sin gamle hjemmebane Stamford Bridge som manager for Manchester United. Etter kampen kritiserte Conte for at han hadde jublet overdrevet da laget hans gikk opp i 4–0-ledelse.

Derfra har det gradvis eskalert.

For rundt et år siden begynte for eksempel Conte å kritisere United og Mourinho for å bruke mye penger uten å få resultater, skriver Sky Sports.

– Denne sesongen er det viktig å forstå at det ikke alltid er de som bruker mest penger som vinner. Hvis det hadde vaert sånn, hadde ikke Chelsea, Tottenham, Arsenal eller Liverpool vunnet. Skjønner du? spurte Conte retorisk.

Det året vant nettopp Chelsea foran Tottenham. Manchester United endte på sjetteplas­s.

Ble verre denne sesongen

Så begynte 2017/2018-sesongen med et solid stikk. I oktober uttalte nemlig Mourinho følgende:

– Jeg snakker aldri om skader. Andre managere gråter og gråter og gråter når en spiller blir skadet. Jeg gråter ikke, jeg mener måten man bør gjøre det på er å fokusere på de spillerne som ikke er skadet, sa portugiser­en.

Det fikk Conte til å tenne på alle pluggene.

– Jeg syns han må begynne å se på sitt eget lag og seg selv. Ofte konsentrer­er han seg mer om hva som skjer i Chelsea. Han må begynne å tenke på sitt eget lag, sa Conte.

Etter hvert er det blitt enda styggere. Som da Mourinho kalte Conte en klovn i januar, eller som da Conte kalte Mourinho et lite menneske samme måned.

Mourinho gikk også til angrep på at Conte tilbake i 2012 ble anklaget og til slutt suspendert på grunn av kampfiksin­gsanklager. Som Mourinho fastslo:

– Det ville aldri hendt meg.

Har det bedret seg?

Senere i januar skjedde likevel det ingen trodde kom til å skje mellom de to anerkjente managerne.

Helt plutselig ble tonen en helt annen. Mourinho mente den verbale krigen bare var for moro skyld og mente den var over nå. Samtidig ba han Conte beklage oppførsele­n sin.

Er feiden egentlig over? Det får vi kanskje svar på den kommende måneden.

halvor.ekeland@aftenposte­n.no

 ?? FOTO: FRANK AUGSTEIN, AP/NTB REUTERS ?? Olivier Giroud lurte halve Southampto­n på baken før han sendte Chelsea i ledelsen.
FOTO: FRANK AUGSTEIN, AP/NTB REUTERS Olivier Giroud lurte halve Southampto­n på baken før han sendte Chelsea i ledelsen.
 ?? FOTO: ANDREW YATES, REUTERS/NTB SCANPIX ?? To av Englands aller største trenerprof­iler, José Mourinho (t.v.) og Antonio Conte, møtes i finalen i FA-cupen.
FOTO: ANDREW YATES, REUTERS/NTB SCANPIX To av Englands aller største trenerprof­iler, José Mourinho (t.v.) og Antonio Conte, møtes i finalen i FA-cupen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway