Aftenposten

Avviser kritikken

-

Urbanium AS er den største eieren i Sørenga Utvikling KS som siden 2007 har utviklet og bygget ut Sørengauts­tikkeren i Bjørvika.

Daglig leder Espen Pay kaller kritikken fra Dagny Thurmann-Moe for fullstendi­g misforståt­t.

– Hos oss er det masse farge. De få som kommer med disse påstandene har neppe vaert på Sørenga – og da mener jeg å ha spasert der i ro og mak, mellom husene, sett på variasjone­n i arkitektur­en helt ut til tuppen og inn igjen, sier Pay.

Han viser til at det utvendig er benyttet samme tegl i alle kvartaler som varierer i farge, avhengig av sollys og fargen på sjøen og himmelen. I tillegg påvirkes inntrykket av variasjon i farger på vinduer og mørtel.

– Innvendig i kvartalene er det stor grad av variasjon i farger og materialbr­uk. Vi har skapt et rolig element mellom Akershus festning på den andre siden av vannet, og Ekebergåse­n bak oss, sier Pay.

– Hva er din kommentar til at hele Bjørvika er en er i ferd med å bli en saus av stål, glass og betong?

– Jeg kjenner meg dessverre ikke igjen i denne påstanden. Vi er opptatt av å bruke varige materialer som tegl, og vi liker og benytter farger, da på et nivå som står seg over tid, for eksempel slik det er i Ullevål Hageby. Jeg vil tro at det for alle utviklerne i Bjørvika er et ønske å skape noe som er i tiden fremfor å følge farger på eldre murgårder i Gamlebyen og Grønland, sier han.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway