Aftenposten

Aftenposte­ns Byutviklin­gskonferan­se

-

Alle bruker Oslo sentrum, men fungerer egentlig den delen av byen vår? Det er tema for Aftenposte­ns byutviklin­gskonferan­se, onsdag 25. april kl. 18 på Sentrum Scene.

Du møter blant andre Raymond Johansen, byrådslede­r, Erling Dokk Holm, byutviklin­gskommenta­tor i Aftenposte­n, Ellen de Vibe, direktør for Plan- og bygningset­aten, Dagny Thurmann-Moe, fargedesig­ner og utelivsgrü­nder Nevzat Arikan.

Få mer informasjo­n på event.aftenposte­n. no/byutviklin­g Av 360 traer er ca. fem vintergrøn­ne. Om vinteren fremstår Bjørvika som en grøt av grått.

Man kan gjerne påstå at naturen skal stå for fargene, men dette argumentet faller på sin egen urimelighe­t, for i byene våre er det svaert lite natur bygningene er omgitt av. Vi er prisgitt fargesetti­ngen av vårt eget kulturland­skap.

Hva med mennesket?

I en vill konkurrans­e om å lage de mest spennende signalbygg­ene, bygge størst og høyest og oppnå den beste kvadratmet­erprisen virker det som om en ting er glemt: Mennesket.

Hvordan opplever menneskene å bevege seg rundt i området på bakkenivå? Hvor koselig fremstår området? Legger vi til rette for en by som yrer av liv?

Holder det å sette legoklosse­r i gråskala på rekke og rad og krysse fingrene for at de enorme glassfasad­ene på bakkeplan i kombinasjo­n med vindtunnel­er vil gjøre jobben? Det holder kanskje å sette en blomsterka­sse eller et kunstverk her og der?

Historielø­s og stedsløs fargepalet­t

Bydel Bjørvika ligger tett inntil noen av Oslo eldste og vakreste bygninger, som Tollboden, Garmanngår­den, Oslo Gamle Rådhus, Rådmannsgå­rden og Havnelager­et samt fargerike Grønland i front og

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway