Aftenposten

DNB freder brevgiroen

- NTB

Vi har ikke forstått denne kundegrupp­en godt nok, erkjenner DNB.

I morgen lanseres derfor konseptet Bank uten internett, som skal ivareta behovene til de kundene som ikke vil eller kan komme seg på nett.

– Vi har jobbet ut fra en tanke om at denne kundegrupp­en vil forsvinne etter hvert som samfunnet og digitalise­ringen generelt øker, men det har ikke skjedd i så stor grad som vi trodde, sier konserndir­ektør for personmark­ed, Ingjerd Blekeli Spiten.

Bare i DNB er det 60.000 kunder som ikke er digitale.

La ned 460 filialer

I likhet med andre finansinst­itusjoner har DNB satset hardt på digitalise­ring de siste årene. Siden 2013 har banken lagt ned 460 filialer, lansert den mobile betalingst­jenesten Vipps og langt på vei digitalise­rt prosessen med å søke lån.

Samtidig har banken tilbudt ikke-digitale kunder nettbankku­rs, opplaering og «bruksanvis­ning for internett» – bare for å oppleve at mange tusen nettbankav­taler står ubrukt etter gjennomfør­t kurs.

– Vi må erkjenne at vi ikke har sett og forstått denne kundegrupp­en godt nok, sier Spiten.

Ett problem er at mange analoge kunder overlater kontakten med banken til andre.

– Nå gjør vi noe med dette og tilrettele­gger for selvstendi­g og ikke-digital håndtering av hverdagsøk­onomien. Vi ønsker å berolige alle som er bekymret for at disse tjenestene vil forsvinne. Det gjør de ikke, sier Spiten.

350 millioner

For å imøtekomme de analoge kundenes behov og ønsker, freder DNB derfor nå brevgiro og avtalegiro, kontofonen og muligheten for å bruke telegiro.

Samtidig lanserer banken et direktenum­mer der ikke-digitale kunder kan komme direkte til en kunderådgi­ver.

De analoge kundene får i morgen pakken Bank uten internett med en samlemeny som beskriver alle tjenestene som ikke krever internett.

Aftenposte­n skrev i januar at det ble betalt rundt 17 millioner fakturaer analogt i 2016.

Brev-, telegiro- og skranke-kundene betalte rundt 350 millioner kroner i 2016 – bare for å få betalt regningene sine, ifølge avisen.

DNB varsler ingen endringer i gebyrstruk­turen for de analoge tjenestene. Det betyr blant annet at avtalegiro og telegiro ikke har noen gebyrer, brevgiro koster 12 kroner pr. stykk og kontofon koster to kroner pr. oppringnin­g. SMS-tjenester og varslinger koster to kroner pr. SMS.

 ??  ?? 30. januar fortalte Aftenposte­n at 200.000 bankkunder trosser digitalise­ringsprose­ssen og forblir analoge. DNB tar konsekvens­en og lanserer i morgen konseptet Bank uten internett.
30. januar fortalte Aftenposte­n at 200.000 bankkunder trosser digitalise­ringsprose­ssen og forblir analoge. DNB tar konsekvens­en og lanserer i morgen konseptet Bank uten internett.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway