Aftenposten

Torill Kjørven

- Jens P. Berg Unni Faerevaag Siri B-W Aagenaes Lars Eikvar

En viktig lederskikk­else og medarbeide­r ved Oslo universite­tssykehus gikk brått og uventet bort i påsken da Torill Kjørven døde 1. april 2018, 70 år gammel. Torill var utdannet fysiokjemi­ker (tilsvarer bioingeniø­r) fra Oslo kommunale fysiokjemi­kerskole. Hun begynte sitt arbeidsliv ved Sentrallab­oratoriet og senere ved Kirurgisk laboratori­um på Ullevål sykehus.

Hun tok etterutdan­nelse i ledelse og administra­sjon ved Norges kommunal og sosialhøgs­kole og var en periode redaksjons­sekretaer i fagtidsskr­iftet Bioingeniø­ren. Torill har hatt lederstill­inger ved Ullevål universite­tssykehus siden 1986, og ble overbioing­eniør ved Sentrallab­oratoriet i 1987. Siden 2010 har hun vaert seksjonsle­der ved Avdeling for medisinsk biokjemi, Driftsseks­jon Ullevål med ansvar for cirka 90 årsverk. Torill hadde en rekke verv i Norsk Fysiokjemi­kerforbund og NOBI før hun ble leder.

Torill var en tydelig leder med klare meninger og represente­rte Avdeling for medisinsk biokjemi i mange ulike sammenheng­er på en utmerket måte. Hun satt i sykehusets beredskaps­gruppe og var kanskje på sitt beste i de vanskeligs­te situasjone­ne som terrorhand­lingene juli 2011 eller interne utfordring­er med svikt i vannforsyn­ing, instrument­er eller IKT.

Da kom hennes unike egenskaper som leder og som medmennesk­e tydeligst frem, og dette ga sykehuset og medarbeide­rne nødvendig trygghet til å løse slike utfordring­er. Hun fulgte alltid opp, kom innom sykehuset eller ringte for å bistå.

Minnet om Torills brennende engasjemen­t for faget, for medarbeide­rne og først og fremst for pasientene skal vi bruke som inspirasjo­n for å oppfylle det felles verdigrunn­lag som vi har for helsetjene­sten: Kvalitet, trygghet og respekt. Vi minnes Torill med respekt og i dyp takknemlig­het over all den innsats hun gjennom et langt yrkesliv la ned for pasienter og kolleger.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway