Aftenposten

Anket dommen på stedet

Dommen er i tråd med påtalemynd­ighetens påstand og er enstemmig.

- SVEINUNG BERG BENTZRØD

Dommerne i Tingretten i København, som består av en fagdommer og to meddommere, mener dermed det er bevist at Peter Madsen (47) drepte den svenske journalist­en Kim Wall (30) om bord i ubåten Nautilus 10. august i fjor.

Anket på stedet

Rett etter at dommen ble avsagt konfererte Peter Madsen med sin forsvarer Betina Hald Engmark om han skal anke saken til Østred Landsrett (dansk lagmannsre­tt). Konklusjon­en kom kjapt, Madsen anker. Ifølge dommen tok Madsen med seg en oransje sag i ubåten den 10. august. Han hadde også med seg rørstykker og tilspissed­e skrutrekke­re, og en ekstra kjeledress.

Etter en samlet vurdering finner retten ifølge NRK at ved å bringe disse tingene om bord i ubåten, har han utført det som kalles forberedel­seshandlin­ger. Retten mener at Madsen ikke har gitt noen troverdig forklaring på hvorfor han brakte disse gjenstande­ne ned i ubåten.

Retten finner det bevist at han holdt Kim Wall fastspent med stropper og påførte henne stikkskade­r mens hun fortsatt var i live.

Retten legger også vekt på at tiltalte har skiftet forklaring flere ganger.

Madsen viste ifølge NRK ingen tydelig reaksjon mens dommen ble lest opp.

– Manglet bevis

Forsvarer Betina Hald Engmark har på sin side etterlyst bevis.

– Aktor har presentert en mengde antagelser og indisier. Ingen reelle bevis. Ingen fingeravtr­ykk. Ingen DNA, sa hun i sin prosedyre.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway