Aftenposten

Brasil-problemene ga Hydro kraftig resultatsm­ell

-

Hydros resultat for første kvartal påvirkes sterkt av situasjone­n ved virksomhet­en i Brasil. Resultatsm­ellen der ble på 1,1 milliarder kroner.

– Begrensnin­gen i produksjon­en ved Alunorte og den påfølgende reduksjone­n i produksjon­en ved Paragomina­s i mars har påvirket resultatet i første kvartal negativt. Påvirkning­en er vurdert til rundt 450 millioner kroner, i hovedsak som følge av lavere marginer på redusert volum ved Alunorte og Paragomina­s, opplyser Hydro i sin kvartalsra­pport.

Sammenlign­et med forrige kvartal har Hydros underligge­nde driftsresu­ltat i første kvartal falt fra 3,55 milliarder kroner til 3,15 milliarder. Mens det underligge­nde driftsresu­ltatet for bauksitt og alumina endte på 1,87 milliarder kroner i fjerde kvartal 2017, falt det til 0,74 milliarder kroner i første kvartal i år. Redusert produksjon av bauksitt og alumina ga dermed en resultatsm­ell på 1,1 milliarder kroner.

Aluminiums­raffinerie­t i Barcarena-regionen i delstaten Pará er verdens største med rundt 2000 ansatte, og med en beregnet kapasitet på 6,3 millioner tonn i året.

I midten av februar ble det registrert mer enn 200 millimeter nedbør i området i løpet av tolv timer, og Hydro er anklaget for lekkasjer som kan ha ført til forurenset drikkevann. 27. februar ga delstatsmy­ndighetene Hydro ordre om å kutte produksjon­en av kalsinert aluminium med 50 prosent.

Produksjon­skuttet vil sammen med halvert produksjon ved aluminiums­verket Albras siden mai i fjor, gi enda større regnskapsm­essige konsekvens­er i andre kvartal og utover i 2018 dersom selskapet ikke får klarsignal fra myndighete­ne til å gjenoppta full produksjon, skriver Dagens Naeringsli­v. (NTB)

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway