Aftenposten

RBKs trenerlege­nde Bjørn Hansen er død

-

Hansen har i flere år vaert rammet av kreft. Han sovnet inn på St. Olavs hospital i går, melder Adresseavi­sen.

Det ble i går flagget på halv stang på Brakka på Lerkendal. Rosenborgs­pillerne kommer til å spille med sørgebånd i dagens mesterfina­le mot Lillestrøm.

Hansen spilte i sin tid på øverste nivå i norsk fotball. Senere ble han en velkjent trener. Han var i mange år assistent både for Nils Arne Eggen i Rosenborg og Egil «Drillo» Olsen på A-landslaget.

Bjørn Hansen trente også aldersbest­emte landslag. Trønderen var også delaktig som trener da RBK ble seriemeste­r i 1985. Han ga seg som hovedtrene­r 21. august, mens Arne Dokken fikk treneransv­aret ut sesongen.

Gode stunder

– Dette er selvsagt en trist dag, sier daglig leder Tove Moe Dyrhaug i Rosenborg til Adresseavi­sen.

– Så er det viktig at vi gleder oss over alle de gode stundene vi har hatt med Bjørn. Han har gjort så mye for klubben, og var innom oss på Brakka inntil det siste. Han var også på plass under Molde-kampen for noen uker siden. Vi kommer til å savne Bjørn, fortsetter Dyrhaug.

Hansen spilte i sin tid også for Sandefjord og Oppdal. Han trente også klubber som Stjørdals-Blink og Strindheim. Han var med på hele syv seriegull og tre cuptriumfe­r med RBK, viser oversikten til rbkweb.no.

Twitter-hyllest

«Bjørn Hansen, en av norsk fotballs største. Kom med tips, skryt, ros og ris til det siste, senest for et par uker siden. Mest sannsynlig fortsatt nysgjerrig og laerevilli­g. Hvil i fred», tvitret RBK-profil Pål André Helland.

Likestilli­ngsministe­r Linda Hofstad Helleland skrev det slik:

«Trist å høre at Bjørn Hansen er gått bort. Han har betydd mye for alle oss som er glad i Rosenborg, fotball og trøndersk idrett. Mine tanker går til hans kjaere og Rosenborgf­amilien.»

 ?? FOTO: GORM KALLESTAD, NTB SCANPIX ?? Bjørn Hansen, velkjent som trener for både Rosenborg og A-landslaget, er død, 79 år gammel.
FOTO: GORM KALLESTAD, NTB SCANPIX Bjørn Hansen, velkjent som trener for både Rosenborg og A-landslaget, er død, 79 år gammel.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway