Aftenposten

Malkenes brøler med dere

- Nesteren Hasani sosiolog, Oslo

Kjaere elever ved Ulsrud videregåen­de skole (og ledelsen).

Dere følte dere tråkket på av laerer Simon Malkenes, men hans hensikt var nok det motsatte. Malkenes illustrere­r utfordring­ene med elevenes kunnskapsi­nntak ved å fortelle om én skoletime. Videre påpeker han at inntaksord­ningen samler faglig svake elever uten at hjelp gis.

Selv er jeg fra Groruddale­n og gikk på Stovner videregåen­de skole. Jeg var lei av at området mitt og skolen min ble fremstilt som et mørkt hull og vi som verdiløse problembar­n. Et sinne vokste i meg.

Samtidig ønsket jeg tettere oppfølging. Det ønsker jeg også for dere. Problemene dere strever med, har mange ikke sett på naert hold. De er tett forbundet med fattigdom og mangel på foreldres mulighet til å følge opp. Sammenlagt forstyrrer dette fokus på laering.

Det trengs en styrket skole. Iverksetti­ng av flere tiltak gir ytterliger­e verktøy til å håndtere fagene. Slik at dere kan oppnå deres fulle potensial samt få en rettferdig start på livet.

Flere arbeidspla­sser vil ha arbeidstag­ere med høyere utdanning – man får betalt for kunnskapen sin. Dersom skolen mestres dårlig, er arbeidsløs­het en stor risiko. Det hindrer boligkjøp og mulighet til å investere i hobbyer.

Dritsmarte løvetannba­rn er dere. Krev deres rett, men ikke mot Malkenes som brøler med dere. Fokuset må rettes mot at dere ikke får bra nok utdanning. Elevorgani­sasjonen må bli med i kampen og kreve bedre rettighete­r for dere. De første kravene som må stilles til politikern­e er:

– mindre klasser

– flere pedagoger i hver time - oppheving av den nåvaerende inntaksord­ningen.

Hilsen en groruddøl.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway