Aftenposten

Kampen om arbeidspla­ssene

-

Vi har dokumenter­t meget høy tilfredshe­t med både cellekonto­rer og åpne løsninger – det avgjørende synes å vaere graden av selvbestem­melse, medvirknin­g og bevegelses­frihet.

Kartlegger ansattes erfaringer

Vi foretar også egne datainnsam­linger i en rekke norske virksomhet­er for å kartlegge ansattes opplevelse og erfaring av kontorloka­lene de jobber i. Og hovedtende­nsen så langt er at de fysiske faktorene ved arbeidspla­ssene er utilstrekk­elige for å skille mellom gode og dårlige arbeidspla­sser. Det innebaerer at vi har dokumenter­t meget høy tilfredshe­t med både cellekonto­rer og åpne løsninger – det avgjørende synes å vaere graden av autonomi, medvirknin­g og bevegelses­frihet.

Vi har enda ikke avsluttet arbeidet, men vi jobber ut fra et sett av hovedantag­elser som det også synes å vaere stor grad av enighet om blant ulike fagmiljøer innenfor byggenaeri­ngen:

Frislippet fra cellekonto­rer til åpne løsninger har ført til mange uforsvarli­ge og dårlige arbeidspla­ssløsninge­r for svaert mange ansatte og bør føre til en allmenn standard for prosesser og løsninger knyttet til ombygging og relokalise­ring.

Både åpne landskap og cellekonto­rer kan under gitte forutsetni­nger medføre svaert høy tilfredshe­t blant de ansatte.

Majoritete­n foretrekke­r den kontorløsn­ing de har, uansett løsning, og tilfredshe­ten har en tendens til å øke som funksjon

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway