Aftenposten

Regjeringe­n svikter i kampen mot plastsøppe­l

-

Butikkjede­ne begynner å ta grep om det enorme plastprobl­emet verden står overfor. Nå er det på tide at politikern­e også tar ansvar.

«Naermere 400 tonn plast fjernes fra frukt- og grøntdiske­ne» viste overskrift­ene forrige uke. At matvarekje­dene har begynt å ta fatt på problemet med plast, er en fantastisk delseier i kampen mot plastforur­ensning. Slikt skryt kan jeg ikke gi til Regjeringe­ns arbeid.

Aldri før har plastforur­ensingen i verden vaert såpass kritisk. Ikke bare står marint liv i fare for utryddelse, men også mennesker kan ta stor skade av den massive forsøpling­en. Dersom vi ikke gjør noe med problemet, risikerer barna mine å vokse opp på en plastplane­t der det finnes mer plast enn fisk i havet.

Både løftene og løsningene rundt problemet er mange, med det er mangel på handlingsv­ilje hos politikern­e. Svaert lite blir gjort fra myndighete­nes side. Det er total ansvarsfra­skrivelse.

Med Miljøparti­et De Grønne i spissen jobber byrådet i Oslo for at hovedstade­n skal bli en internasjo­nal foregangsb­y i kampen mot plastforsø­pling. Vi ønsker blant annet å fase ut bruk av miljøfiend­tlige gummigranu­later på kunstgress­baner i Oslo innen 2020, bruke undervanns­droner til å kartlegge sjøbunnen i Oslofjorde­n for marint søppel og jobbe for en fjordlov for Oslofjorde­n. Dette er tiltak vi håper andre byer både i Norge og i verden vil se til, saerlig siden Regjeringe­n svikter. Det haster nemlig.

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway