Aftenposten

Karl Fredrik Lund

- Jan Harald Hagen Eivind Madsen Yngve Slettholm

Karl Fredrik Lund gikk bort 10. april, og mange er de som minnes ham med glede. Han ble født i Tromsø i 1926 som minstemann i en søskenflok­k på ti. 22 år gammel flyttet han til Oslo, der han i 1961 giftet seg og senere fikk tre barn og åtte barnebarn og ble boende resten av livet.

Karl Fredrik hadde en unik kontaktska­pende evne, var genuint interesser­t i andre mennesker og satte tydelige spor etter seg hos mange. Hans engasjemen­t kom saerlig til uttrykk på to arenaer, KFUM-kameratene og Frelsesarm­een, som begge forener gudstroen med andre sider av mennesket og vektlegger inkluderen­de fellesskap og omsorg for hele mennesket. Dette var svaert viktige perspektiv­er for Karl Fredrik.

I KFUM-kameratene fant han utløp for sin idrettsgle­de og -interesse, der han fra slutten av 1950-tallet var en aktiv spiller og støttespil­ler for klubben. Han var over 80 år da han måtte gi seg som fotballspi­ller, men fortsatte med innebandy til han var 90. Han stilte også gjerne opp som inspirator på sidelinjen, både under kamper og trening.

I Frelsesarm­een lot hans sang- og musikkinte­resse seg kombinere med aktivt menighetsa­rbeid. Han var sterkt engasjert og lot aldri anledninge­n gå fra seg til å kontakte mennesker han ikke kjente, hverken språk eller alder var noen hindring for det. Når han stilte i uniform med trekkspill­et på Egertorget, var det ikke først og fremst musikken, men kontakten med andre som motiverte ham.

Karl Fredrik var sang- og musikklede­r gjennom mange år og hadde et saerlig engasjemen­t for barnearbei­det. Vi er takknemlig­e for at han laerte oss å spille i Templet juniorhorn­orkester på 1960-tallet, men enda mer for at han gjennom sitt liv og sin vaeremåte viste oss hva kristentro i praksis betyr.

Et engasjert medmennesk­e og en trofast frelsessol­dat har fullført løpet og bevart troen.

Fred over hans minne!

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway