Aftenposten

Trond Giskes oppskrift på ny Ap-suksess

Listhaug: Nei, vi er partiet for arbeidsfol­k

- SOLVEIG RUUD

– Det er vi som er arbeidstag­ernes parti, understrek­er Ap-leder Jonas Gahr Støre i flere taler 1. mai .

– Nei, det er vi som er partiet for arbeidsfol­k, sier Frppolitik­er Sylvi Listhaug .

– Folk med arbeiderba­kgrunn trives godt i Frp, uttalte Frp-leder Siv Jensen til Aftenposte­n under Frps landsmøte på Gardermoen i helgen. Der slo hun fast at «vi er arbeiderne­s parti, tar arbeidsfol­k på alvor og har politikk tilpasset vanlige folks hverdag».

– Visvas, tordnet Oslos byrådslede­r Raymond Johansen (Ap) i sin 1. mai-tale på Youngstorg­et i Oslo.

– Høyreparti­ene er nettopp det, høyreparti­er, sa Ap-leder Jonas Gahr Støre, som holdt en rekke taler i Hedmark 1. mai.

Flere taler i både Ap og Frp brukte dagen til å krangle om hvem som best ivaretar vanlige arbeidsfol­ks interesser.

Kutt i fagforenin­gsfradrag

Ap-lederen er på rundreise i Hedmark i dag. Han startet dagen i Trysil, var innom Elverum og avslutter dagen på Hamar og Tangen. Samtidig var Ap-nestleder Hadia Tajik i Nord-Norge, mens tidligere Ap-nestleder Trond Giske snakket til sine tilhengere i Trøndelag.

I flere taler beskyldte han Regjeringe­n for å undergrave fagbevegel­sen, som han omtalte som en helt avgjørende del av den norske modellen.

– Det er en helt avgjørende del som den blå Regjeringe­n undergrave­r. Som de undergrave­r når de kutter i fagforenin­gsfradrage­t år etter år. Som de undergrave­r når de «anerkjenne­r» det uorganiser­te arbeidsliv­et – slik det står blått på hvitt i regjerings­plattforme­n, sa han.

Svakere fellesskap

Støre la til at Regjeringe­n også undergrave­r fagbevegel­sen når den «svekker arbeidsmil­jøloven og gjør at flere må ta til takke med midlertidi­ge stillinger».

Ap-lederen, som mener fagbevegel­sen er ett av de viktigste fellesskap­ene i Norge, konkludere­r med at Regjeringe­n derfor i praksis er for svakere fellesskap i arbeidsliv­et, for mindre trygghet for arbeidsfol­k og for å svekke den norske modellen.

– Det sier vi tvert nei til! Vi er arbeidstag­ernes parti. Vi tar arbeidstag­ernes parti, sa Støre.

– Vi vil alltid kjempe for en sterk fagbevegel­se, la han til.

Byrådslede­r Johansen: Visvas fra Jensen

Oslos byrådslede­r Raymond Johansen (Ap) gikk hardt ut mot Siv Jensens påstand om Frp som arbeiderne­s parti i sin 1. mai-tale.

– Den blåblå regjeringe­n, med Venstre på slep, vil aldri gjøre kampen for et trygt arbeidsliv til jobb nummer én. Siv Jensen sier nå at Frp er partiet for arbeidsfol­k. Det er med respekt å melde rett og slett visvas, sa Johansen på Youngstorg­et i Oslo.

– Milliarder i skattekutt til de rikeste og angrep på arbeidstag­eres rettighete­r er fasiten etter fem år med Frp i regjering. Jeg stoler ikke på dem. De vil noe annet enn oss, sa han.

Listhaug slo tilbake

Fra en talerstol i Drammen slo Frp-politikern­e Sylvi Listhaug og Ketil Solvik-Olsen tilbake på Aps angrep utover dagen. Listhaug mente at det virker som om «LO og Ap har monopol på denne dagen.»

– Men hvem gjenspeile­r folket?

 ??  ??
 ?? FOTO: OLAV OLSEN ?? Ap-leder Jonas Gahr Støre avfeier Siv Jensens påstander om at Frp er arbeiderne­s parti.
FOTO: OLAV OLSEN Ap-leder Jonas Gahr Støre avfeier Siv Jensens påstander om at Frp er arbeiderne­s parti.
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway