Aftenposten

Agostini Di Bartolomei

-

ge. Det var en enorm smerte som bygde seg opp i «Ago». Han var en person som ikke klarte å dele sin smerte med andre, sa enken Marisa de Santis i et intervju med La Republicca.

I begravelse­n sa hans tidligere lagkamerat i Roma, Bruno Conti:

– Jeg gjorde mitt beste for å hjelpe Agostino, dessverre var det ikke nok.

Fortsatt er det ingen som vet om det var tilfeldig at det skjedde akkurat den dagen.

Han etterlot seg et brev i den ene lommen. Der fortalte Di Bartolomei blant annet Født: 8. april 1955 Posisjon: Midtbane Ungdomskar­rière: Roma at han følte seg glemt og frosset ut fra den tingen han virkelig følte at han behersket. Det var ikke plass til ham i fotballen. – Fotballver­den vil ikke vite av meg lenger. Jeg ser ingen utgang av tunnelen. Men jeg elsker deg Marisa og guttene, skrev han.

Sønnens rørende forord

Meritter: Seriegull Roma 1983, cupgull Roma 1980, 1981, 1984. Klubber: Roma (1972–

Det er laget filmer og bøker om Agostini Di Bartolomei­s skjebne.

Sommeren 2010 kom L’Ultima Partita» ut. Der skrev sønnen Luca Di Bartolomei forordet. 1984), Lanerossi (1975), Milan (1984–87), Cesena (1987–88), Salernitan­a (1988–1990). Landskampe­r: 8 kamper og 7 mål for Italias U21-landslag 1976–87.

– Du får unnskylde meg for at jeg begynner å gråte over at du var så egoistisk at du stjal fra meg de beste årene med deg: Tenårene, min første kjaereste, min første leilighet, tiden etter at jeg flyttet hjemmefra for å studere, fotballkam­pene vi skulle se sammen.

Sønnen forteller om den siste kvelden sammen. Om en helt normal middag med familie og venner. Om han som satt på skuldrene til pappa.

– Jeg var 11 år, pappa! For meg hadde du alltid vaert uovervinne­lig. Jeg håpet at du

(første kamp) Skudd på mål Skudd utenfor Pasninger

Innlegg Ballbesitt­else skulle komme tilbake, at vi skulle treffes på stadion og at fansen skulle synge: «OOOO AGOSTINO ... AGO AGO AGOSTINO GOL ...».

Sønnen skriver at han nekter å tro farens «syke hode tenkte på et tap på en fotballban­e i det øyeblikket».

– Du hadde det beste i livet: Kjaerlighe­ten fra din kone og dine to barn. Hvordan kunne en dum fotballkam­p vaere større enn det?

Luca mistet delvis interessen for fotball. Han ble jurist i stedet.

På Curva Sud i kveld drømmer supportern­e om revansj for finaletape­t i 1984. De kommer til å synge om De Rossi og Dzeko.

Og kanskje kommer det en sang til aere for Agostini Di Bartolomei.

Han følte seg glemt av dem som styrer fotballen. Men fansen har ikke glemt sin Il Capitano.

Som det sto på et banner da han vendte tilbake til Roma som Milan-spiller midt på 1980-tallet:

«Ti hanno tolto la Roma ma non la tua curva».

«De har tatt ditt Roma, men de har ikke tatt din curva (tribunedel) fra deg».

Roma-Liverpool kl. 20.45, Viasport 1

Trenger du noen å snakke med etter å ha lest denne artikkelen? Disse kan du ringe:

 ?? FOTO: AS ROMA VINTAGE PHOTO COLLECTION/WIKIPEDIA ?? Roma-kaptein Agostini Di Bartolomei (t.v.) byttet vimpel med Graeme Souness, Liverpools kaptein, før finalen i Serievinne­rcupen på Stadio Olimpico 30. mai 1984.
FOTO: AS ROMA VINTAGE PHOTO COLLECTION/WIKIPEDIA Roma-kaptein Agostini Di Bartolomei (t.v.) byttet vimpel med Graeme Souness, Liverpools kaptein, før finalen i Serievinne­rcupen på Stadio Olimpico 30. mai 1984.
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway