Aftenposten

Gir Liv Signe Navarsete en beklagelse på Facebook

- STINE BARSTAD SOLVEIG RUUD THOMAS SPENCE

«På vegne av alle som var på tur, (eksklusive den som sendte meldingen, vedkommend­e skylder en egen beklagelse til Liv Signe Navarsete og andre) vil jeg gjerne komme med en oppriktig beklagelse overfor Liv Signe Navarsete», skriver Ola Borten Moe på Facebook.

Borten Moe, partiets første nestleder og deltager på hytteturen hvor sexmelding­en ble sendt, sier at det har «vaert krevende uker for partiet, Liv Signe Navarsete og alle som var med på turen».

– Bidratt med det jeg vet

«Ingen skal få en slik melding. For egen del har jeg ingenting med meldingen å gjøre, det var ikke en kollektiv handling, og det er ingen som dekker over for andre.

Jeg har tvert imot bidratt med det jeg vet og tror til generalsek­retaer Knut M. Olsen», skriver Borten Moe, som ikke har besvart Aftenposte­ns henvendels­er.

«Alle spekulasjo­ner, beskyldnin­ger og antagelser om noe annet har gitt ikke bare meg og de andre som var på tur, men også våre familier, en tung tid».

« Jeg håper vi sammen skal vaere i stand til å legge denne ulykksalig­e saken bak oss og få fokuset over på Senterpart­iets politikk», skriver Borten Moe.

Han sier ikke eksplisitt at han nå regner med å tre inn igjen i vervet som nestleder, men meldingen må tolkes slik.

Navarsete ikke overrasket

Vest politidist­rikt opplyser at de ikke vil etterforsk­e den grove sexmelding­en som ble sendt til tidligere Sp-leder Liv Signe Navarsete i 2016.

«Alvorlighe­ten i det anmeldte forholdet sett i forhold til den ressursbru­ken som vil gå med til etterforsk­ning tilsier etter vårt skjønn at det ikke er riktig å prioritere saken», skriver Vest politidist­rikt i en pressemeld­ing.

En sykmeldt Liv Signe Navarsete kom i går med følgende kommentar til Bergens Tidende.

– Det overrasker meg ikke. Politiet etterforsk­er kun saker med meg når jeg er skurken, ikke der jeg er offer, sier hun kontant.

Navarsete viser til saken i 2008 der hun satt i bilen da en rådgiver i Samferdsel­sdeparteme­ntet kjørte for fort.

– Da satte politiet i gang etterforsk­ning og begrunnet det med at det var så stor medieoppme­rksomhet rundt saken.

Det vil jeg vel si at det har vaert rundt denne saken også, sier Navarsete.

Vil avslutte saken

Sps generalsek­retaer Knut M. Olsen i Senterpart­iet har sagt at han vil gjøre det han kan, for å finne ut hvem som står bak den grove sexmelding­en.

Sp-leder Trygve Slagsvold Vedum stilte 21. april et ultimatum: Mannen som sendte meldingen, må melde seg. Ellers ville forholdet bli anmeldt.

– Jeg tar politiets henleggels­e til etterretni­ng. Jeg vil nå kalle inn til sentralsty­remøte og lande denne saken i tråd med partiets etiske retningsli­njer, opplyser Sps leder Trygve M. Slagsvold via en e-post fra partiets informasjo­nsrådgiver.

Anmeldt i forrige uke

Forrige uke ble det klart at ingen meldte seg. Da leverte Knut M. Olsen en anmeldelse til lensmannsk­ontoret i Laerdal, der Navarsete bor.

At saken først kom opp i 2018, to år etter at meldingen blir sendt, er også noe politiet legger vekt på i sin beslutning.

«Et moment i avgjørelse­n har vaert at melder har vaert kjent med saken i flere år uten tidligere å anmelde den», heter det i politiets pressemeld­ing.

Ingen har innrømmet ansvar

«Vi har lyst på fitta di», het det i meldingen som i februar 2016 tikket inn på Navarsetes Messenger-konto.

Meldingen var sendt fra Mes- senger-kontoen til tidligere statssekre­taer for Senterpart­iet, Morten Søberg, som var på hyttetur i Åre i Sverige sammen med flere profilerte partikolle­ger, blant dem Sp-nestleder Ola Borten Moe, Stjørdal-ordfører Ivar Vigdenes og Steinkjer-ordfører Bjørn Arild Gram. Ingen av de ti personene som var på hytteturen, har innrømmet å ha sendt meldingen til Navarsete.

Trakk seg

Ola Borten Moe trakk seg sist uke midlertidi­g fra vervet som nestleder frem til saken om den grove meldingen «har funnet sin løsning».

Nestleder Anne Beathe Kristianse­n Tvinnereim «tar henleggels­en til orienterin­g».

– Nå må sentralsty­ret diskutere hvordan vi forholder oss til denne triste situasjone­n og behandler saken i tråd med våre etiske retningsli­njer, sier hun i en SMS til Aftenposte­n.

 ?? FOTO: CORNELIUS POPPE, NTB SCANPIX ?? – Jeg håper vi sammen skal vaere i stand til å legge denne ulykksalig­e saken bak oss, skriver Ola Borten Moe (i midten) på Facebook. Bildet er tatt i 2014, da Borten Moe og Liv Signe Navarsete satt sammen i Sp-ledelsen. SP-leder Trygve Slagsvold Vedum...
FOTO: CORNELIUS POPPE, NTB SCANPIX – Jeg håper vi sammen skal vaere i stand til å legge denne ulykksalig­e saken bak oss, skriver Ola Borten Moe (i midten) på Facebook. Bildet er tatt i 2014, da Borten Moe og Liv Signe Navarsete satt sammen i Sp-ledelsen. SP-leder Trygve Slagsvold Vedum...
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway