Aftenposten

Fra konkurs til full fest

-

Espen Lie Hansen fryktet å ikke få lønn i Midtjyllan­d. Tre måneder senere er han klar for Champions Leagueslut­tspillet med Nantes foran 20.000 tilskuere i Tyskland – mot Sander Sagosens Paris SaintGerma­in.

– Det er litt kontraster fra krisen i Midtjyllan­d og «Final 4» i Köln. Så jeg vil si det var et meget smart bytte, sier Lie Hansen til NTB.

Midtjyllan­ds økonomi ble etter hvert pill råtten. Dermed ble spillerne fristilt i vinter. Håndballno­maden Lie Hansen valgte franske Nantes. Det ble et lykketreff.

I går ble semifinale­ne i Champions League-sluttspill­et, som går siste helgen i mai, trukket. Nantes skal ut mot Paris Saint-Germain med Sander Sagosen.

Montpellie­r og Vardar Skopje møtes i den andre semifinale­kampen.

Tre av fire lag er franske. Så håndballhe­gemoniet er solid plassert i Frankrike.

– Alt er mulig

– Jeg har aldri spilt i «Final 4» i Köln, men sett på kampene der for noen år siden. Så det blir utrolig kult å kunne stå på gulvet i den syke hallen med 20.000 tilskuere, sier Lie Hansen og tilføyer:

– I et slikt sluttspill er alt mulig. Har du litt flyt i to matcher, står man med pokalen i hånden. Ofte er det outsidere som vinner i Köln. Så jeg håper det blir oss.

I juni spiller landslaget VM-kvalifiser­ing mot Sveits. Det bør ende i enkel norsk seier og plass i sluttspill­et Danmark og Tyskland neste år.

Også semifinale­ne i EHFcupen ble trukket i går. Der skal Christian O’Sullivan og tyske Magdeburg ut mot franske Saint-Raphael Var. Den andre semifinale­n er heltysk og spilles mellom fjorårets finalister Füchse Berlin og Göppingen (regjerende mester).

Semifinale­r og finaler spilles i Magdeburg 19. og 20. mai. (NTB)

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway