Aftenposten

– Det er mulig å vinne

- ROAR LYNGØY

I dag er Roberto Bautista Agut (30) motstander i annen runde av ATP 250-turneringe­n i München. Spanjolen er rangert som nummer 14 i verden.

Casper Ruud er vurdert som nummer 193 i verden. En umulig oppgave for 19-åringen? Neida, sier både faren og en tenniseksp­ert.

– Det vil så klart vaere en overraskel­se om Casper skulle vinne, men ikke noe mirakel. Ingenting er umulig, sier far og tidligere tennisprof­il Christian Ruud.

– Det er ingen umulighet å slå Agut, sier Eurosport-kommentato­r Christer Francke.

Casper Ruud avanserte til annen runde ved å slå rumenske Marius Copil 7-6, 6–3. Det er et godt tegn, for Copil er ranket som nummer 86 i verden.

Nylig tapte Ruud finalen i ATP Challenger-turneringe­n i Italia. Der ble hjemmehåpe­t Gianluigi Quinzi for sterk. Nordmannen tapte 0–2 i sett.

– Caspers form er på vei oppover, noe han viste da han slo en topp 100-spiller (Copil) tirsdag, sier Christian Ruud.

Tips fra gamletrene­ren

En fordel for Casper Ruud er at han har trent sammen med dagens motstander Agut. Treneren Pedro Rico, som nylig trakk seg av personlige årsaker, har dessuten trent både Ruud og Agut.

– Vi har fått litt tips og innspill fra Rico. Casper har trent litt med Agut og kjenner ham ganske bra. Agut er en veldig solid spiller som gjør lite feil, men han har ingen fantastisk­e våpen som tennisspil­ler, sier far Christian som er på plass i München. Han er nå også trener for sønnen.

Også TV-ekspert Francke mener at Agut er en litt atypisk spansk tennisspil­ler.

– Agut er en anonym type, ikke typisk spansk. Jeg tror at han kan passe bra for Casper. Det er små marginer og ikke så store forskjelle­r. Men skal Casper vinne må han vaere veldig god og gjøre lite feil. Spiller han på sitt beste kan det gå, sier Francke.

French Open-kvalik

Casper Ruud hadde en tung vinter der blant annet skader førte til flere fall på ATP-rankingen. Men de siste ukene har han vist god fremgang, og på den forrige rankingen klatret han 12 plasser.

Det neste store målet blir Grand Slamturner­ingen French Open. Roland Garrosmest­erskapet går fra 27. mai til 10. juni, mens kvalifiser­ingen spilles uken før.

– Casper må uansett igjennom kvalifiser­ingen til French Open, sier far og trener Christian.

– French Open blir helt klart et stort mål for grussesong­en, sa Casper Ruud til NTB for en måned siden.

I januar overrasket 19-åringen stort da han tok seg til 2. runde i Australian Open, også det en Grand Slam-turnering. I Melbourne slo han franskmann­en Quentin Halys 3–2 i sett.

I 2. runde var han derimot sjanseløs mot argentiner­en Diego Schwartzma­n og røk med 4-6, 2–6 og 3–6.

 ?? FOTO: JON OLAV NESVOLD, BILDBYRÅN ?? Casper Ruud slo en topp 100-spiller tidligere denne uken, men nå venter en enda hardere nøtt. Roberto Bautista Agut er 14. best i verden, ifølge ATP-rankingen.
FOTO: JON OLAV NESVOLD, BILDBYRÅN Casper Ruud slo en topp 100-spiller tidligere denne uken, men nå venter en enda hardere nøtt. Roberto Bautista Agut er 14. best i verden, ifølge ATP-rankingen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway