Aftenposten

Katastrofa­l rengjøring i «miljøbyen» Oslo

- Bjarne Flølo Styreleder, Sameiet Drammensve­ien 64

Årets rengjøring av gatene i Oslo er en katastrofe. Det er et vått gjørmebele­gg igjen etter at arbeidet er «utført», gjørme som tørker og blåser opp når vinden kommer. Man puster inn støv og skitt.

I flere gater er det ikke rengjort – til tross for skilt om veiarbeid. Det siste skjedde forrige uke i Frederik Stangs gate. Skilt ble satt opp, men ingenting skjedde. Skiltene som viste «Veiarbeid», ble tatt ned uten at arbeidet ble gjort. Hvor er kontrollen fra Oslo kommunes side?

Det har ikke vaert rengjort i Gabels gate. Niels Juels gate er liksom rengjort, men det er fortsatt jordog skittbeleg­g igjen etter fjorårets bladfall og vinterens grus og søppel. Firmaet eller firmaene som fjerner skitt og jord og søppel, bruker ikke skikkelige spyleredsk­aper. De dusjer vann i gaten fra en tankbil og bare skraper vekk belegget. Vi har sett det med egne øyne, og jeg viser til bilder av elendighet­en.

Hva gjør Oslo kommune med dette?

Det er, så vidt jeg vet, innleid mannskap fra København som har utført arbeidet også i år. Skal Oslo kommune betale for dette arbeidet, må folk fra kommunen følge opp og kontroller­e kvaliteten på arbeidet. Det er all grunn til å spørre om en avdeling i kommunen setter opp skilt om rengjøring, som bare tas ned når arbeidet er beregnet ferdig – uten at noe er gjort. Se selv resultatet i Frederik Stangs gate som ifølge skilting er blitt rengjort.

Vårens rengjøring er elendig. Her må det rengjøres på nytt! Gatene må spyles rene! Oslos byrådslede­r Raymond Johansen må svare oss på hvorfor det er så dårlig rengjøring i år og hva som gjøres for å rette opp fadesen.

 ?? : ?? Frederik Stangs gate.
: Frederik Stangs gate.
 ??  ?? Gabels gate.
Gabels gate.
 ??  ?? Drammensve­ien.
Drammensve­ien.
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway