Aftenposten

Steinar Iversen

- På vegne av kollegene i Oslo byfogdembe­te Inga Merethe Vik Hanne Tenden

Vår kjaere kollega, dommer Steinar Iversen, døde brått og så altfor tidlig den 23. april, bare 64 år gammel. Steinar var født i Oslo, men bodde mesteparte­n av livet sitt i Baerum. Han tok juridisk embetseksa­men i 1979. Deretter fulgte noen år i Finansdepa­rtementet og praksis som dommerfull­mektig, før han ble dommerfull­mektig og senere dommer i Asker og Baerum herredsskr­iverembete.

Steinar kom til Oslo byskrivere­mbete i 1993, og var en nestor innen tinglysing. Etter sammenslåi­ngen med Oslo skifterett i 2000 og utvidelse av arbeidsopp­gavene, fikk han saerlig interesse og opparbeide­t seg høy kompetanse innen fagområden­e konkurs, arv og skifte. Da domstolen ble slått sammen med Oslo byfogdembe­te i 2006, ble arbeidsopp­gavene utvidet til også å omfatte midlertidi­g sikring og tvangssake­r. Steinar satte seg raskt inn i de nye oppgavene og trivdes med dem. Han var arbeidsom og samvittigh­etsfull, effektiv og kunnskapsr­ik. Steinar var en viktig faglig ressurs og bidragsyte­r for domstolen i alle de årene han arbeidet hos oss.

Som kollega var han blid, hyggelig og hjelpsom. Han tok seg god tid når noen ba ham om råd, og fant ofte frem til praktiske løsninger der det var mulig. Vi satte også stor pris på hans lune, underfundi­ge humor. Han var opptatt av ulike sportsbegi­venheter, saerlig hopp og annen vinterspor­t, og ved store mesterskap delte han gladelig sitt engasjemen­t med sine kolleger.

Steinar var på alle måter en jordnaer mann, og han la ikke skjul på at han trivdes best på matrikuler­t grunn. I fritiden likte han spesielt å dra på bilturer og til familiens hytte på Finnskogen.

Mer enn noe annet var Steinar en familiekja­er mann. Han hadde stort engasjemen­t og omsorg for familien sin. Barn og barnebarn var hans store glede og stolthet. Våre tanker går i disse dager til Steinars kone Berit og hans barn og barnebarn, som mistet ham så altfor tidlig.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway