Aftenposten

Gunnar Jødahl

- Asbjørn Langeland

Gunnar ble medlem i Kløfta Rotaryklub­b i 1987, hvor han snart kom med i styret. I 1995–96 var han klubbens president. Gunnar hadde bred yrkeserfar­ing fra flere deler av kommunesek­toren. Fra han begynte som «menig» ansatt til han fikk rådmannsst­illing og lederstill­inger i sentrale organisasj­oner, hadde han skaffet seg en grundig innsikt i forskjelli­ge samfunnssp­ørsmål. Samtidig drev han hele tida som bonde, først på hjemgården Eikeberg og siden på Rustad i Gjerdrum.

Denne allsidighe­ten i yrkesbakgr­unn gjorde at han var meget kunnskapsr­ik på mange områder. Han hadde mye å bidra med både i samtaler og til temaer som ble behandlet på møtene. Noe en la spesielt merke til, var hans evne til å kombinere kunnskap med praktiske løsninger slik at han fikk ting gjennomfør­t. Vi som var med i klubben på 80-90-tallet, husker med glede veddugnade­ne som Gunnar organisert­e på gården sin hver sommer.

Disse dugnadskve­ldene var naermest hyggekveld­er som skapte godt kameratska­p, samtidig som de ga inntekter til gode formål, som Rotarys globale innsats for å bekjempe poliomyeli­tt. Gunnar var en hyggelig mann som hadde en utpreget evne til å komme i kontakt med folk.

De som kom nye i klubben, merket fort at det var lett å bli kjent med ham. De følte seg inkludert når de møtte Gunnar. Selv om han sto i krevende arbeidssit­uasjoner, og sikkert hadde det mer travelt enn de fleste av oss, hadde han tid til å vise interesse for andre.

For seks – syv år siden fikk Gunnar en alvorlig sykdom som gjorde ham gradvis mer og mer svekket. Han deltok likevel på rotarymøte­ne så lenge det var praktisk mulig. Vi har savnet de gode samtalene og vennlighet­en han møtte oss med. Når han nå er gått bort, har vi mistet en god venn som vi minnes med takknemlig­het.

Vi sender også en takk til Turid for alle de gangene hun tok imot oss, og for at hun hjalp ham å holde kontakt med klubben da kreftene ble borte.

Vi ønsker fred over Gunnar Jødahls minne

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway