Aftenposten

Odd Hestad

- Ole Arnt Westberg

Min gode kollega og venn, Odd Hestad, døde 18. april, 84 år gammel. Odd var født i Havøysund og bodde i Baerum. Etter befalsskol­e i Haerens samband, ble han utdannet til sivilingen­iør ved Heriot-Watt University i Edinburgh i 1958. Han var ansatt i Marconi Co i England til han begynte i Teleplan (Norconsult Telematics)

i 1969. Han ble sjefingeni­ør og leder av Skipsradio­inspeksjon­en i Teledirekt­oratet fra 1976 til 1987 og fra 1987 til han ble pensjonist var han avdelingsd­irektør i Post- og teletilsyn­et som nå er Nasjonal kommunikas­jonsmyndig­het. Odd Hestad var en dyktig fagmann med spisskompe­tanse innen radiokommu­nikasjon. Etter 11 år i Marconi var Odd seks år i Tele-plan. Han ble med i Panaftel-prosjektet som gikk ut på tele-sammenknyt­ning av samtlige afrikanske land.

I Radioinspe­ksjonen i Teledirekt­oratet jobbet Odd Hestad med troposcatt­er radioforbi­ndelse til olje plattforme­r. Da statens (Televerket­s) enerett til etablering av telekommun­ikasjon ble avviklet og Statens teleforval­tning (senere Post- og teletilsyn­et) ble etablert i 1987, ble Odd Hestad avdelingsd­irektør for Frekvensav­delingen med arbeidsomr­åde konsesjone­ring av radiotjene­ster, forvaltnin­g av frekvensre­ssursene og frekvensko­ntroll av etablerte kommunikas­jonssystem­er.

Odd ble gift med Renate i 1967. De bosatte seg på Blommenhol­m hvor Siri ble født i 1974. De skaffet seg sin første seilbåt i 1980 og hadde helt frem til siste høst stor glede av sjølivet i Vestfjorde­n og de naere kyststrekn­inger. Odd Hestad var en verdifull og godt likt venn som vil bli savnet.

Mine tanker går til Renate, Siri, Sondre og de fire barnebarna.

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway