Aftenposten

Punktumfei­l i Senterpart­iet

Kommaregle­ne kan vaere kinkige. Og naer ubegripeli­g er Senterpart­iets måte å sette punktum på.

-

Nei, det går ikke an å kverne og terpe på en ufyselig sak i det uendelige. Velgerne, nettsurfer­ne, avislesern­e og fjernsynss­eerne har antagelig ikke behov for å få vite så forferdeli­g mange flere detaljer om de ti politisk interesser­te trønderkam­eratene som dro på hyttetur til svenske Storlien, hvorfra én eller flere av dem sendte en grov, plump, umorsom og trakassere­nde tekstmeldi­ng til Senterpart­iets tidligere leder Liv Signe Navarsete.

Så nå er punktum fra Senterpart­iets side satt. Nestleder Ola Borten Moe har gjenopptat­t sitt virke som nestleder etter halvannen uke som ikke-fungerende nestleder i storm.

Betyr mye å få brakt det på det rene

Navarsete er fortsatt forbannet og anklager partiledel­sen for å ha håndtert en sak som hun tidlig varslet om, på elendig vis. Men politiet har gått til henleggels­e. Borten Moe er lettet. Til Adresseavi­sen sier han det slik:

«Generalsek­retaer Knut M. Olsen har det samlede bildet, så langt det har gått å undersøke det, og sier at det ikke er noe som tilsier at dette er gjort i fellesskap. Det betyr mye for oss at det er brakt på det rene at det ikke er en gjeng som dekker over for hverandre.»

Borten Moe aner fortsatt ikke hvem som sendte meldingen. Dog mener han bestemt at det bare er én av de andre ni som står bak, uten å begrunne dette naermere. Generalsek­retaer Olsen forklarer, etter pinlige samtaler på kottet, at man jo «danner seg et bilde», men uten å bringe detaljer om hvordan kollektive­t av de ti er sjekket ut av saken. Heller ikke er det lett for allmennhet­en å forstå det sentrale funn – at ingen av de ti dekker over for hverandre.

Kan føles vedvarende ubehagelig

Et eller annet sted i Norge, og da etter alle solemerker i Trøndelag, sitter mannen eller mennene som mest sannsynlig husker at det var han/ de som sendte av gårde den stadig siterte, men i sømmelighe­tens navn ikke-sitérbare tekstmeldi­ngen fra tidligere statssekre­taer Morten Søbergs mobiltelef­on i et stjålent øyeblikk da Søberg var ute og låste sykkelen.

Han/de må oppleve situasjone­n som vedvarende ubehagelig, selv om Borten Moe, i et utslag av rørende raushet, har sagt at det er tilgivelse å få.

Saken er avsluttet. Men det eneste som nå omsider er brakt på det rene, er at ikke noe som helst er brakt på det rene. Det er her skoen trykker, sa bonden, han satte foten i en revesaks.

 ?? Kommentato­r ??
Kommentato­r

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway